Piaţa seminţelor libere, prima ediţie la Cluj

Duminică, 23 fenruarie, clujenii sunt aşteptaţi la „Piaţa seminţelor libere”, prima ediţie din oraş.

O piață cu adevărat liberă e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu surplusul de semințe pe care il are, dar în plus, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuții și multe altele. Aşteptarea primăverii e încă un prilej pentru noi, ca și comunitate, să ne putem întâlni și învăța lucruri noi.

Piața semințelor libere înseamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți înșiși. Fără bani. Fără troc. Fără schimb. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi.

piata semintelor libere

Se pot oferi atât semințe locale cât și surplusul de semințe achiziționate din comerț. Importantă este însă informarea transparentă (sursa semințelor, detalii despre cultIvare).

Din program:
Semințe de tot felul dăruite cu drag!
Biblioteca cu informații libere despre grădinărit și nu numai (informații copiabile pe stick-uri, să veniți pregătiți!)
Prezentări și ateliere: confecționare plicuri pentru semințe, infrumusețarea ghivecelor, semănat în răsadnițe pentru grădinile urbane din Cluj, amenajarea unei stații de compostare, grupuri de discuţii pe diverse teme și multe altele!
Activități pentru copii
Gustări aduse de participanți

Eveimentul are loc la Casa de Cultură Permanentă, str. Caisului, nr. 22.