Primul laborator de robotică din mediul preuniversitar din România

Ieri a fost inaugurat primul laborator de robotică din mediul preuniversitar românesc la Transylvania College în prezența echipei de robotică a școlii, formată din 7 elevi cu vârste între 10-12 ani, echipă care s-a clasat pe locul patru la competiția internațională First Lego League.

BW0A2855

„Este pentru mine o zi extrem de importantă în care după aproape doi ani de muncă am reușit să văd roadele muncii mele și ale familiei mele. Acest laborator a fost făcut în memoria străbunicului copiilor mei, profesor univ. Andrei Albu. Este un laborator la cele mai înalte standard cu o investiție de 20.000 de euro și scopul este ca el să devină un punct de reper al roboticii la nivel national”, a spus Genoveva Hossu, susținătoarea acestui proiect.

BW0A2842

Elevii și profesorii echipei de robotică au făcut mai multe demonstrații cu robotul conceput de ei pentru a salva populația în caz de dezastre naturale.

„Cel mai important lucru pe care elevii îl vor învăţa este partea de programare. Atunci când un elev programează roboţelul, îl programează să facă un set de sarcini într-o succesiune definită şi asta îi ordonează mintea: să ia nişte decizi logice, raţionale care vor duce la succesul misiunii. Este extraordinar că acest proces complex este îmbrăcat în ceva foarte distractiv”, a declarat profesorul Sergiu Dârjan, din cadrul departamentului de Ştiinţe al Transylvania College.

[easyrotator]erc_64_1386135135[/easyrotator]

Laboratorul este destinat atât copiilor care învață la Transylvania College, dar și celor din afara școlii, aceștia având posibilitatea de a se familiariza cu domeniul informaticii și al roboticii.

“Pentru noi deschiderea acestui laborator este un moment istoric pentru că uitându-ne înspre viitor şi uitându-ne la elevii noştri ştim că acesta este drumul spre care educaţia merge. Este drumul în care încurajăm elevii să fie creativi, să fie inovativi şi să-şi dea voie să gândească liber”, a spus Simona Baciu, fondatorul Transylvania College.

Foto: Andrei Neamțu