Primul Muzeu de Street Art în aer liber din România se inaugurează azi

Centrul Pop-Up din Bucureşti găzduiește de azi primul muzeu de Street Art în aer liber din România. Primul centru urban de lifestyle şi artă din ţară este construit din containere maritime, fiecare container prezentând ca într-un puzzle, punctele de interes pentru oricine se recunoaşte în profilul locuitorului urban: branduri cunoscute de lifestyle, magazine, spaţii interactive şi de loisir, dar, mai ales, street art.

street art

Tineri artiști români își vor expune creațiile lor de artă urbană într-un spaţiu amplu de manifestare liberă în Open Air Street Art Musem. Conceput ca un „performance in progress”, muzeul aduce în faţa publicului limbajul și tehnica artei urbane din România.

Printre protagoniști se numără: Alexandru Ciubotariu, Ciubi sau Pisica Pătrată, – cunoscut pentru lucrările sale de street art şi bandă desenată; Angela Bontaş care are o afinitate specială pentru pictura în maniera desenului copilului, din convingerea că doar privirea copilului ne poate salva din deformarea percepţiei asupra realităţii; Nicu Duţă – ilustrator, toydesigner şi street artist; Allan Dalla – pasionat de arta urbană, graffiti-ul, pictura, instalaţia şi arta video.

Sursă știre și foto: mediafax.ro, adevarul.ro