Dragostea trece prin stomac

Ce e cu femeile și dulciurile? Cum se face că o cutie de ciocolată (cu marțipan de preferință) ne impresionează la fel de mult ca o pereche de pantofi din ultima colecție Nicholas Kirkwood sau Jimmy Choo?

Indiferent de starea de spirit care ne încearcă, ciocolata, înghețata și prăjiturile sunt nelipsite din dieta noastră zilnică. Nu pentru că întâmplările de zi cu zi ne-ar amărî, departe de noi gândul acesta (sau?)! Pur și simplu pentru că ne plac, în toate formele și cu toate conținuturile.

macaron

Atunci când lumea din jurul nostru se năruie din cauza unei decepții, ciocolata trebuie să fie la îndemână, atât la prânz, cât și noaptea la ora 3 când șiroaiele de lacrimi sărate trebuie cotrabalansate cu … dulce! Mult!

Ciudat este faptul că nici fluturii zburdalnici din stomac nu au capacitatea de a opri pofta de… ceva bun. Atunci când de mâncare nu poate fi vorba, nici măcar celebrele frunze atât de prezente în meniul nostru zilnic nu ne fac cu ochiul, prăjiturelele și înghețata sunt singurele care își fac datoria de a ne hrăni.

tiramisu

Nici măcar conștiința care ne repetă la nesfârșit că nu vom ajunge niciodată la formele ideale de 90-60-90 consumând bunătăți îndulcite, nu poate opri consumul necontrolat de zahăr. Desigur, am putea intra în detalii tehnice, analizând conținutul chimic al dulciurilor și efectul pe care îl au asupra organismului. Însă, la ce bun? Important este să ne satisfacem pofetele, să trăim frumos și să savurăm fiecare clipă (indiferent că e vorba de agonie sau extaz).

francesca

Hint-uri dulci din Cluj:

–          Tiramisu – Restaurant Da Vinci

–          Ciocolata de casă – Cafe Francesca

–          Macaron* de violete cu sos de ciocolată și vanilie – Kharma Emotion Couture

–          Parfait d’Amour – Restaurant Fork & Cork

–          Tarta cu mere – Restaurant Baracca

Bonus: Crema de zahăr ars – by me 😉 (doar pentru oameni dragi)

crema de zahar ars

sursa foto: caietulcuretete.com, smudgetikka.files.wordpress.com