Ce faci când ninge la mijlocul lui martie?

Flori, fete, soare în cantități suficiente încât să ne scoată chiar la terase, să presare rochițe pe bulevard, bună dispoziție, ușoare tente astenice, vitamine prin birouri… în miezul lui martie. De câțiva ani, mărțișorul nu mai este semn de primăvară și parcă nici ghioceii ce se străduiesc să apară n-o mai vestesc.

sad-face-snowDar după două săptămâni senine, stropite chiar și cu puțină ploaie călduță, acompaniată de fulgere, bizarele vestitoare ale verii, iarna chiar pare din altă epocă. Și uite cum la mijlocul primei luni de primăvară, din acel senin descris anterior, încep să cadă fulgi de nea, deloc timizi. Nu-s suficienţi pentru un om de zăpadă, dar oricum te-ncurcă dacă reuşesc să te ţină cu forţa în pat.

Și toate acestea se petrec la început de weekend. Planurile de cafea cu soare la o terasă din Piața Muzeului se pierd, plimbările prin parc demult promise se amână, pe zâmbete se adună pojghiță, iar dacă primăvara cu început de astenie poate fi doar un mit, acum se dărâmă și acesta.

Uneori, poate un weekend petrecut în pat, la căldură, cu un ceai de plante şi nişte seriale, te poate încărca fără probleme. Sau… poţi face tot ce ai amânat până acum: îţi poţi termina cărţile şi filmele începute, poţi face curăţenie prin cele mai ascunse colţuri, poţi găti până şi deserturile de care nici măcar nu ţi-e poftă. Cu curaj, poţi şi să înfrunţi vremea, s-o elimini de pe lista factorilor care-ţi influenţează stările zilnice şi să-ţi transformi cafeaua de la terasă într-o ciocolată caldă, la căldură într-un local drăguţ, sau berea rece într-un vin fiert.

Trebuie doar să-ţi cotrobăi printre pasiunile peste care se pune din când în când praful, pentru a uita că în momentul în care te-ai trezit şi ai văzut pete albe pe acoperişuri ai crezut că ai dormit un an întreg.

Noi mai avem o recomandare, dacă ai ajuns cumva la capătul răbdării, dar şi al lenei şi nu ai de gând să te deplasezi nici măcar un centimetru de lângă pat: citeşte poveştile care apar la “de serviciu în weekend” în Revista Bulevard, o nouă rubrică pentru atunci când, fie că te surprinde vremea sau doar curiozitatea, poţi fi asigurat de câteva minute de delectare.

Sursa foto: bostinno.com