Andrea Filip se prezintă ca fiind “trainer şi coach pentru oameni extraordinari”. Între 15 şi 17 februarie va fi prezentă la Cluj-Napoca pentru a susţine un curs pe tema ThetaHealing, un tip de tehnică meditativă destinată “omului modern”. Am stat de vorbă cu ea şi vă invităm să aflaţi mai multe despre cursul care se va desfăşura la Cluj, despre tehnicile pe care le foloseşte în activităţile ei şi despre cum a devenit ceea ce e astăzi.
Spune-ne, cine e Andrea Filip și cum s-a transformat în ce e azi?
Sunt trainer, coach şi antreprenoare, pasionată de evoluţia conştiinţei. Întotdeauna am fost inspirată şi încântată de multitudinea de opţiuni pe care viaţa ni le oferă şi am ales să transmit această viziune prin activităţile pe care le-am derulat.
Ce pregătire ai, ce-ți doreai, la începuturi, să devii?
Întotdeauna m-a caracterizat spiritul antreprenorial, organizatoric. Mi-a plăcut libertatea de mişcare, de decizie şi de creaţie pe mi-o oferea antreprenoriatul şi desigur, beneficiile financiare. Uitându-mă acum la aceste avantaje, îmi dau seama că ele reprezintă şi motivele pentru care doream, copil fiind, să devin ambasador.
Am terminat liceul de informatică, am absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi am urmat mai apoi, pentru plăcerea mea, Facultatea de Arte – Design Ambiental. Am fost la zeci de cursuri şi conferinţe, am susţinut training-uri pe numeroase teme de dezvoltare personală şi a afacerilor. Am şi formare de coach şi sunt Instructor Certificat ThetaHealing.
Cu ce te ocupi, mai exact?
Am creat primul Centru de Dezvoltare a Carierei (CDC) din România, în 2002, al cărui preşedinte sunt de atunci. A fost şi este un model de antreprenoriat social, recunoscut pe plan naţional şi internaţional, prin care am răspuns nevoilor de dezvoltare personală şi profesională a tinerilor.
În 2012 am descoperit o tehnică revoluţionară şi am devenit Instructor Certificat ThetaHealing. A fost şi este cea mai inspirantă activitate pe care am desfăşurat-o, pentru că oferă tuturor acces la puterea şi inteligenţa lor interioară infinită.
Povestește-ne ce înseamnă Theta Healing, despre ce e vorba? Ce poate oferi oamenilor acest tip de tehnică meditativă?
ThetaHealing este o tehnică pentru omul modern, hommo spiritus, care şi-a acceptat deopotrivă natura umană şi spirituală şi doreşte să se bucure din plin de amândouă.
Este o metodă simplă şi rapidă prin care accesăm subconştientul şi putem schimba programele care ne ghidează viaţa şi care reprezintă filtrele prin care vedem tot ce vine spre noi.
ThetaHealing, prin multiplele sale aplicaţii, poate contribui la vindecări fizice şi emoţionale. Eu îl percep ca fiind un “fast track”, o pistă rapidă în evoluţia spirituală, pentru că te ţine conectat la cea mai înaltă vibraţie.
Eu am ales să îmbin două tehnologii de avangardă: Coaching-ul şi ThetaHealing, rezultantă fiind Theta Coaching. Coaching-ul Theta constă în sesiuni de lucru individuale, orientate spre crearea unui viitor nou şi inspirant într-un domeniu important, eliberând blocajele emoţionale, mentale, relaţionale şi spirituale care ar putea împiedica manifestarea acestuia. Există două componente în acest proces: eliberarea trecutului şi crearea viitorului. Beneficiul magic al acestui tip de coaching este că trasformarea se extinde asupra tuturor domeniilor care au fost limitate de acelaşi set de convingeri.
Care sunt paşii de urmat în meditaţie? Tu ai ajuns într-un punct special, de revelație?
Pentru a ajunge în starea Theta, paşii sunt simpli şi sunt descrişi în cartea cu acelaşi titlu a doamnei Vianna Stibal, cea care a creat această tehnică. Tehnica este asemănătoare execiţiilor sportive pe care le practicăm mulţi dintre noi. Ar trebui să devină o rutină, pentru că ne este benefică.
În timpul cursului de bază participanţii învaţă să acceseze această stare meditativă şi să lucreze cu ea pentru a obţine rezultatele dorite.
Revelaţia a fost că oricine poate să lucreze cu ThetaHealing uşor şi repede, fără excepţie. Apoi a fost conştientizarea uşurinţei cu care “se schimbă lumea”, când de fapt tu însuţi îţi schimbi o convingere sau o părere pe care o aveai despre ea.
Ce le recomanzi oamenilor care, dintr-un oarecare motiv, vor să încerce astfel de tehnici de regăsire?
ThetaHealing îi poate ajuta. Pe de o parte pot să “vadă” cine nu sunt şi să se elibereze de proiecţiile şi programele care îi păcălesc. Apoi se vor regăsi, în toată frumuseţea şi măreţia fiinţei lor.
Ce promite și cum se va desfășura cursul pe care-l vei susține la Cluj-Napoca între 15 și 17 februarie?
Cursul durează două zile şi jumătate (vineri – între orele 17 şi 21; sâmbătă şi duminică între orele 9 şi 18). Cursul de bază ThetaHealing împreună cu cursul avansat (din 15-17 martie) formează Fundamentele Theta. În timp ce la primul curs, participanţii îşi descoperă sau dezvoltă latura intuitivă şi deprind tehnica ThetaHealing, în cursul avansat se lucrează mult şi profund cu fiecare participant. Fiecare ajunge să experimenteze beneficiile şi opţiunile lucrului ‘în Theta’, astfel încât le este uşor să le aplice ulterior în viaţa de zi cu zi. La sfârşitul cursului, studentul este pregătit să devină un practician ThetaHealing.
Ce te inspiră?
Băieţelul meu de 2 ani şi jumătate, care mă „antrenează” în prezenţă şi în non-ataşament (faţă de obiecte, planificări). De asemenea, mă ţine „în priză” dorinţa de a înţelege viaţa şi Mintea care este Sursa a tot ceea ce Există. Mă mai inspiră natura, iar atunci când scriu pur şi simplu parcă e ceva, dincolo de logica mea liniară, care îmi „dă” idei interesante şi de aprofundat.
Crezi că oamenii sunt sau pot fi cu totul altcineva decât cine cred ei că sunt?
Eu aveam o viziune măruntă despre mine şi despre cine eram. Una în care eram imperfectă şi aveam mult de lucru până când să fiu împăcată cu mine însămi. Apoi am avut o revelaţie în care am înţeles că fiecare suntem perfecţi pentru ceea ce avem de realizat în această viaţă. Avem şi suntem tot ceea ce este necesar pentru a câştiga jocul vieţii noastre. Am scris un articol în care explic puţin mai pe larg acest aspect.
Oamenii au multe poveşti despre cine cred ei că sunt. Poartă în mintea şi inima lor un roman de atribute şi proiecţii ale celorlalţi despre ei şi consumă enorm de mult timp şi energie încercând să se conformeze acestora. De aceea nu mai au timp să trăiască din plin şi să se bucure de viaţă şi de ei înşişi. Au uitat că sunt de fapt suflete care au o experienţă umană, pe care au ales-o în mod deliberat pentru a putea experimenta diferite aspecte ale Creaţiei.
Care sunt pasiunile tale, ce activități ai în timpul liber?
Pasiunile mele sunt călătoriile şi cititul. Citesc cu pasiune cărţi iniţiatice, despre natura conştiinţei şi despre antreprenoriat. Iar ca destinaţii de călătorie… Asia de Sud-Est, mai ales Malaezia şi Bali.
Poți sugera câteva resurse pentru aprofundarea subiectului de către cei interesați?
Recomand cu mare încredere şi convingere cărţile lui David Hawkins. De asemenea, alţi autori pe care îi apreciez sunt Eckhart Tolle, Neal Donald Walsh, Osho, James Redfield, Scarlat Demetrescu.
Cum ți se pare Revista Bulevard?
Mi-a fost recomandată de două persoane a căror părere contează mult şi, accesând-o, am înţeles de ce. E fresh, e trendy, e diferită ca topici abordate, şi se adresează tututor gusturilor. În plus, articolele sunt savuros scrise. Îmi place!
Sursa fotografii: arhiva personală Andrea Filip