Florile în designul interior

Tema acestei luni m-a făcut să zâmbesc, reamintindu-mi de jocul copilăriei „Flori, fete sau băieţi, melodii sau cântăreţi”. Hm… băieţi? Acesta ar fi fost răspunsul meu cândva, dar cum lumea băieţilor şi a băieţaşilor mi-e de mult trecută şi poate aş fi depăşită în afirmaţii şi strategii (generaţia cu cheia la gât este expirată – urmează fiica mea cu generaţia ei cu tot, care se exprimă sau se zguduie pe ritmuri de Harlem Shake), voi face mai bine o incursiune în lumea florilor.

Florile sunt omniprezente în colecţiile de design interior şi decoraţiuni. Le-am folosit  de nenumărate ori în proiectele mele pentru a aduce culoare şi bună dispoziţie în interioare. Nu m-am plictisit de ele, mereu găsesc modalităţi diferite de „punere în scenă”, dar nici nu aş putea să mă plictisesc la cât sunt de în trend.

Vii, extravagante, finuţe, pale, monocrome, ele aduc veselie, bunăstare şi ordine în încăpere, atunci cînd sunt imprimate pe textile, pe tablouri, în stare naturală sau ecologică.

Florile imprimate

Tricia Guild este un designer interior renumit pe plan mondial. Compania sa, Designers Guild a devenit renumită pentru interioarele colorate, îndrăzneţe şi boeme.

Atmosfera propusă de Tricia în colecţiile sale este un magică, chic, caldă şi unică în materie de combinaţii de textile, pattern-uri şi culori.

Imprimeurile florale, inspirate de natură şi folosite în interioare, sunt puternic asociate acestui brand.

Poţi crea un interior de lux, plin de culoare şi viaţă, cu pattern-uri intrigante şi materiale de cea mai bună calitate (mătase imprimată, bumbac, catifea) folosind elemente din colecţiile Designers Guild.

Imprimeurile florale care au consacrat Designers Guild

[easyrotator]erc_59_1362944351[/easyrotator]

Florile ecologice sunt folosite în special în spaţii comerciale, sau ca puncte decorative în spaţii private. Inspirate din natură, prin compoziţia lor, aceste aranjamente pot fi inovatoare, armonioase, unice.

Singura cerinţă în folosirea acestui tip de decor este ca acestea să fie de calitate!  Există mari diferenţe vizuale, dar şi palpabile între produse de calitate diferită. Ca şi costuri, sunt elemente de decor destinate segmentului de lux.

[easyrotator]erc_69_1362945399[/easyrotator]

Decorarea unui interior cu flori naturale este o modalitate perfectă de a aduce prospeţimea şi frumuseţea din exterior în interior. Este greu să stabileşti o regulă generală a aranjării florilor într-un interior. Ceea ce vă pot eu arăta sunt, în schimb, două direcţii diferite de aranjamente florale: clasice şi contemporane.

[easyrotator]erc_24_1362946015[/easyrotator]

În funcţie de interiorul la care vă raportaţi, puteţi alege între ele sau, de ce nu, chiar mixa aceste direcţii.

Bonus! Vă las cu un filmuleţ care sper să vă inspire, despre modalitatea lui Kelly Hoppen de decorare a mesei cu elemente organice.

Noi, doamnele, ar trebui să ne gândim mai des la propria persoană şi să ne acordăm mai multă atenţie pentru a rămâne vii, naturale şi colorate. Colour your life!

O primăvară frumoasă!

Sursă foto: Dalani.co.uk, Primera Interiors, Weheartit.com