O femeie de … milioane

Cum ți-o imaginezi, pe EA, femeia de milioane?

O carieră de succes? Prezență constantă în topul celor mai bogați? Eleganță și rafinament asezonate cu branduri de lux? Soție și mamă? Implicată în proiecte sociale? Activă ca voluntar pentru diverse cauze nobile? În permanentă transformare și dezvoltare printr-o preocupare continuă de a învăța? Feminină? Blândă și puternică în același timp? Seduce prin putere și siguranță de sine?

10855105_10153055019582158_7848658311300596909_o

În general, cam acesta e șablonul mental pe care îl folosim atunci când ne gândim la o femeie de succes, acea femeie de … milioane din mintea noastră.

Întrebam deunăzi pe facebook într-un mic concurs, ce intelegeți prin feminitate? Și s-a spus acolo: Eleganță , sensibilitate, iubire,  emoție, viață, putere, șarm,  ambiție, grație, finețe, rafinament  fericire, căldură,  diplomație, pasiune,  duioșie , creativitate, stil, armonie, blândețe, tandrețe, inteligență, delicatețe, excelență, senzualitate. Deci aceasta e femeia adevarată, dincolo de conturi bancare și topuri ale celor mai cei… Aceasta este esența de la care pornim ca să clădim orice tip de succes.

Cred cu tărie că în fiecare femeie stă ascunsă o femeie… de milioane – gata să urce pe culmile succesului cu condiția să creadă în EA și în forțele sale, cu condiția să nu se mulțumească cu puțin, cu condiția să-și seteze tot timpul ștacheta cât mai sus și să nu se complacă în mediocritate.

Fiecare femeie poate fi o femeie de succes dacă nu va funcționa constant ca propria barieră! Fiecare femeie poate deveni un exemplu de succes prin forțe proprii dacă va înțelege că succesul nu este nici o aspirație și nici o destinație ci un EFECT! Efectul unei vieți conduse de obiective ambițioase, efectul unei munci făcute cu pasiune, efectul unui efort personal de autodepășire și învățare!

Când femeia va înțelege adevăratul său potențial și faptul că succesul și-l clădește singură și nu va mai aștepta cu veleități de Penelopa să îi cadă din cer cu ajutorul soțului, tatălui sau altor terți – atunci – fiecare femeie ambițioasa va fi mult mai conștientă de propria sa valoare. Restul… sunt povești.

Amalia Sterescu
Amalia Sterescu

Bună, sunt Amalia Sterescu şi cred în furtuni. Mai cred în puterea experienţei: pe mare zbuciumată şi vreme rea învaţă navigatorii meserie, nu pe mări calme şi liniştite. Orice furtună e o provocare să te reinventezi şi îţi răsplăteşte apoi îndrăzneala cu fiecare nou tărâm descoperit.