Rabal su Misura, eleganță și provocări

După 20 de ani în sistemul bancar, omul de afaceri Raul Balea a lansat împreună cu asociatul său, Claudiu Vieru brand-ul Rabal su Misura. Conceptul vorbește despre alternative elegantă și versatilă a bărbatului modern, caracterizat de autenticitate și stil. Ce stă în spatele acestei povești? Raul Balea ne-a povestit mai multe în interviul acordat revistei noastre.

2

De la corporație la creație. În ce moment s-a produs nevoia de schimbare?

Corporația este în sine o creație, totul este să poți vedea mai departe de gardul din fața noastră. Se spune că la 40 de ani, fiecare dintre noi primește ceva, pe lângă multe cadouri. În seara în care am împlinit 40 de ani am decis totul, nu m-am gândit mult, a fost extrem de simplu, mi-am dorit și atât!

Cum te-ai hotărât să exploatezi zona de fashion?

Nu cred că este vorba despre hotărâri. Aș spune că a fost ceva natural: foarte mulți ani în corporație am purtat doar costum, acum fac costume.

6

Experiența din bancă te-a ajutat în conturarea, organizarea și gestionarea afacerii tale?

Foarte mult! O spun zilnic și voi continua: ca să poți gestiona antreprenoriatul, este bine să treci chiar și o perioadă scurtă printr-o corporație, te organizează și cu siguranță te învață să vezi lucrurile pe termen lung.

1

Ai observat anumite tendințe comune ale clienților atunci cand își aleg hainele?

Aici este mult de povestit. Consider că nu tot ce vedem în viață este și ceea ce ni se potrivește, aici intervin eu și fac tot posibilul ca stilul Rabal să ofere simplitate și lucrul corect dintr-un bărbat!

3

Dacă ai face un portret al clientului Rabal, cum ar arăta?

Primul client sunt eu. Cred că emoția este cea mai importantă. Așa cum bine vezi tabloul, la Rabal nu este vorba despre haine, aici trăim emoții, simțim materiale, învățăm să ne cunoaștem unii pe alții, iar într-un final iese ținuta.

Stilul Rabal îl văd bărbat!

4

Care sunt pașii în crearea unui costum Rabal su Misura?

Cel mai important pas este să ne cunoaștem, să avem chimie, să simțim că putem lucra la proiect și că suntem convinși că vom face parte din tabloul final. Urmează mulți pași, tehnici sau comerciali, dar sunt convins de un lucru: chimia de la început și  emoția de la final sunt pașii definitorii într-o relație pe termen lung.

Cât timp îi ia unui bărbat să se hotărască ce vrea să comande?

Toți suntem diferiți, important este să învățăm și să acceptăm că fiecare dintre noi știm să facem lucruri, îi ascult, apreciez curajul fiecăruia, iar eu aduc plus, dacă este cazul. Când mă sună clienții înseamnă că au o nevoie. Aici eu intervin la detalii, procesul de decizie este scurt.

5

Cum arată viitorul pentru Rabal su Misura?

Organic, prefer să nu forțez absolut deloc, bugetăm anual, resegmentăm anual, iar strategia o păstrăm. Nu cred în strategii schimbate din mers.