Exuberanţa Christian Lacroix în interioare. Îndrăznim?

Încă din 1987, casa Christian Lacroix a uimit lumea modei cu numeroase colecţii haute couture extravagante, sofisticate şi excentrice. Cu un background în istoria costumelor şi a vestimentaţiei (a studiat istoria artei şi îşi dorea să devină curator de muzeu), Mr. Lacroix a surprins mereu criticii inspirându-se din istorie şi artă, din diverse culturi şi epoci, din lumea ţiganilor şi din tradiţiile din Provence.

Brandul s-a prezentat mereu cu idei inovatoare şi colecţii glamour, de o complexitate greu egalată, debordând de pasiune, energie şi creativitate.

După 26 de ani, Mr. Lacroix s-a retras şi a rupt toate legăturile cu casa care îi poartă numele, urmând ca Sacha Walckhoff, mâna sa dreaptă timp de 17 ani, să ducă mai departe moştenirea sa şi să reconstruiască brandul. Casa a început să se extindă în noi direcţii, creând colecţii pentru casă, textile decorative şi colecţii vestimentare adresate bărbaţilor.

Spiritul casei este descris de Sacha Walckhoff ca fiind o combinaţie de nou şi vechi, de dur-brut cu sofisticat – “mix and match”. O filosofie atemporală, care mie îmi vine mănuşă şi pe care îmi place să o abordez în stilul meu de decorare.

Gândindu-mă la tema lunii, Colecţii şi colecţionari, mi-a fost aproape imposibil să nu iau în considerare marile colecţii haute couture Lacroix, dar mai ales colecţiile pentru casă, pe care le-am folosit în interioarele realizate de mine. Sunt adevărate creaţii artistice care pot să aducă într-un interior puţin din nebunia şi frenezia brandului Lacroix.

În plus, Sacha Walckhoff este un „mic colecţionar”. O imagine de ansamblu asupra filosofiei sale de decorare o putem avea doar aruncând o privire asupra apartamentului său din Paris, un mix ameţitor de kitsch şi obiecte colecţionate de peste tot. El spune că apartamentul său exprimă tot ceea ce lui îi place, e plin de amintiri, suveniruri cumpărate în călătoriile lui, că este locul în care se simte cel mai confortabil şi în largul său. Aproape că îmi vine greu să-l cred pe Sacha când se descrie ca fiind un minimalist!

 

Îl admir pentru puterea de exprimare, pentru stilul său, cromatica aleasă şi mai ales pentru că, mergând mai departe, reuşeşte totuşi să păstreze semnătura ce a definit brandul.

Colecţiile de design interior (tapete, textile şi accesorii) au avut un succes nebun!

Air de Paris prima colecţie, a fost inspirată de o călătorie realizată de Sacha din Arles spre Paris. Vorbim efectiv de o colecţie semnătură, care a reinterpretat motivele clasice ale brandului.

[easyrotator]erc_84_1360226980[/easyrotator]

A urmat colecţia Arles: printuri fabuloase care spun poveşti, catifele luxoase şi satin. O colecţie inspirată de oraşul Arles, care reprezintă un mix eclectic de printuri digitale, costume couture clasice şi toreadori. Sună interesant, nu?

[easyrotator]erc_69_1360227553[/easyrotator]

Colecţia 2013, Andalous debordează de aceeaşi energie inepuizabilă a Casei Lacroix. Fluturi în culori vii, motive fotografice care recreează danela şi formele geometrice.

[easyrotator]erc_89_1360227918[/easyrotator]

Cred că în fiecare dintre noi zace un mic colecţionar. Colecţionăm amintiri, obiecte dragi, emoţii, impresii, tristeţi, sentimente, vise…

Sursă foto: Telegraph.co.uk, Maisondart.ae, DesignersGuild.com

Genoveva Hossu
Genoveva Hossu

Genoveva Hossu este Owner Ingeno. Decoratorul este un artist al cărui talent este acela de a dezvălui personalitatea clienților săi.