Flavia Gherman este o figură proeminentă în industria festivalurilor muzicale de anvergură încă din 2014, contribuind cu talentul și pasiunea sa la crearea Universului UNTOLD. Călătoria ei, începând cu prima ediție a UNTOLD, a fost marcată de dedicație, inovație și o căutare neîncetată de nou și cunoaștere. Rolul Flaviei a evoluat semnificativ pe parcursul anilor, iar acum conduce o echipă dinamică, gestionând un portofoliu vast de parteneri și sponsori.
Ca mentor în cadrul inițiativei Women in Music Romania, Flavia aduce o experiență bogată, o dragoste pentru marile provocările și o perspectivă unică asupra echilibrării unei cariere solicitante cu calitatea ei de mamă.
Fie că aspiri la un parcurs în industria creativă sau vrei să îți porți cariera la următorul nivel, nu rata ocazia de a învăța de la lideri din industrie precum Flavia. Înscrie-te în programul de mentorat Women in Music Romania aici.
1. Flavia, poți începe prin a ne spune ce anume te-a atras înspre industria muzicală?
Încă din facultate am fost pasionată de zona de evenimente, însă nu neapărat de evenimentele muzicale în mod specific. Am ajuns în această industrie fără vreun plan anume. M-am alăturat echipei în vara lui 2014, pentru a lucra pe un proiect de artă și cultură din cadrul organizației, iar în iarnă am început deja să lucrăm pentru prima ediție de UNTOLD. În decembrie încă nu știam cum se va numi festivalul 🙂
Ce anume m-a determinat să rămân este, în primul rând, fericirea pe care o aducem oamenilor. În cadrul fiecărei ediții de festival, le recomand colegilor să-și aleagă un moment al lor, pentru ei și sufletul lor, în cadrul festivalului, ca încununare a muncii din acel an. Pentru mine, acel moment este joi, la ora 16:00, la intrare, la deschiderea porților festivalului. Recomand tuturor acel moment. Este ceva unic, o energie, o fericire, o bucurie de nedescris. Și, în al doilea rând, pentru că în această industrie vorbim despre bugete de sponsorship relevante. Mereu mi-a plăcut să vând pe bani mulți 😀
2. Ne poți povesti despre mentorii care au lăsat o amprentă asupra parcursului tău profesional sau personal?
Din punct de vedere profesional, am învățat câte ceva de la toți oamenii pe care i-am întâlnit pe parcursul timpului. Însă, de la cine am învățat cred că cele mai multe lucruri, este colegul meu, Bogdan Rădulescu. El a fost persoana care a fost lângă mine constant în toți acești 10 ani de când fac parte din organizație. Am experimentat de toate împreună – bucurie, tristete, stres, anxietate, extaz, nunți, botezuri :)))
Din punct de vedere personal, cred că cel mai mare învățător de-al meu de până acum este băiețelul meu, Eli. Este cea mai sinceră oglindă a mea, care mă iubește necondiționat, dar nu iartă nimic. :)) Îmi reflectă tot.
3. Cum a influențat pasiunea ta pentru sporturile extreme abordarea provocărilor din viața ta profesională?
Eu cred că sunt strâns legate între ele. Este personalitatea mea, ADN-ul meu, care are o afinitate spre nou, cunoaștere, adrenalină. Nu există că nu pot să fac ceva, întrebarea este „în cât timp”. Sunt 100% orientată spre soluții, nu există probleme pentru mine. Și acest lucru cred că m-a ajutat foarte mult în industria de music major events în care activez. Pentru că ne asumăm responsabilități uriașe și cred că trebuie să fii făcut pentru asta, ca să poți să reziști și să continui să faci față cu brio întregului proces.
4. Menținerea echilibrului între rolul de mamă și o carieră solicitantă, ce presupune conducerea unei echipe de 15 persoane și gestionarea a peste 50 de parteneri poate fi o sarcină dificilă. Cum reușești să jonglezi eficient cu aceste responsabilități?
Recunosc că, până să-l am pe Eli, îmi era greu să mențin un echilibru între viața personală și cea profesională. Sunt atât de pasionată de ceea ce fac și-mi doresc atât de mult să evoluăm constant, să facem lucrurile mai bine, mai repede, mai mari, încât mereu este ceva de făcut. Însă, odată cu apariția lui Eli în viața mea, am înțeles că „there is life after work” și că mai sunt și alte lucruri superbe în viață de care mă pot bucura și care-mi pot aduce satisfacție, pe lângă cea profesională. Sunt extrem de norocoasă că fac ceea ce iubesc, însă sunt și mai norocoasă că-l am pe Eli.
Desigur, mai sunt momente în care simt că nu îi aloc copilului suficient timp, că nu ne-a ieșit ceva suficient de bine cu un partener sau că trebuie să fiu în mult prea multe locuri în același timp, însă mă concentrez foarte mult pe timpul prezent. Și încerc să mă raportez zilnic la cea mai bună versiune a mea. Așa că, dacă azi am avut energie 70%, iar inițial mintea are tendința să-mi spună că n-am fost suficient de productivă la job sau că nu am petrecut suficient timp cu Eli, fac rapid shift-ul înspre: „Am dat tot ce am avut eu mai bun azi?”, „Dacă am avut energie 70%, am dat-o pe toată?”. Și mereu răspunsul este „da”. Iar asta mă ajuta foarte mult în a nu pune extra presiune pe mine și a avea încredere că lucrurile se întâmplă și fără ca eu să mă stresez în exces.
5. Care sunt obiectivele tale pe termen lung pentru cariera ta și pentru activitatea ta în cadrul festivalului UNTOLD?
Planurile mele pe termen mediu, aș spune, nu chiar lung :)) Sunt o optimistă și o norocoasă în general. Astfel, îmi doresc să ajung la un 80% venituri pasive și 20% venituri active, iar acele venituri active să vină pentru că am eu chef să lucrez, nu pentru că trebuie.
Dar dacă este să fiu ceva mai specifică, recunosc că nu am nimic concret în minte. Constant îmi doresc să evoluez și să mă perfecționez, însă pe mine viața m-a învățat că noi, oamenii, avem o gândire limitativă și ne putem raporta doar la cunoscut. Doar că Universul mereu îți oferă mult mai mult decât îți chiar poți tu imagina că poți duce sau poți primi. Cel puțin pentru mine așa a fost. Tuturor le spun că realitatea mea este extrem de diferită față de cum mi-am închipuit eu că va fi viața mea, dar este net superior mai bun ceea ce trăiesc.
6. În ce mod te-a pregătit parcursul tău profesional în industria muzicală pentru a-ți asuma rolul de mentor?
Cred că tot parcursul meu, atât cel profesional, cât și cel personal, m-au învățat să fiu autentică. Să fiu sinceră, să-mi exprim mereu emoțiile și ceea ce simt, să fiu corectă, să fiu eu. Asta am încercat să fac și în rolul de mentor. Indiferent dacă am vorbit în fața a 5-a oameni sau a 500 sau dacă am avut sesiuni de 1to1 de mentorat, am dat acel 100% despre care vorbeam mai devreme și am fost autentică. A fost important feedback-ul oamenilor, pentru că la început nu-mi dădeam seama dacă informația pe care o pun la dispoziție este suficient de valoroasă, dacă o înțeleg oamenii, dacă pot să le-o transmit într-un mod creativ, fără să-i plictisesc, însă feedback-ul primit a fost mereu unul foarte bun, iar, de la o oportunitate primită la următoarea, m-am focusat pe ce am făcut bine și la ce pot să mai lucrez.
Foarte multă lume mă întreabă dacă nu vreau să încep să fac acest lucru mai activ, mentorship, coaching, workshops. I never say never, dar vedem ce super oportunități mă așteaptă în viitor.
7. Reflectând asupra ediției de anul trecut a programului de mentorat Women in Music Romania, care au fost unele dintre cele mai importante concluzii/lecții cu care ai rămas?
Chiar la început, în toamna în care am început programul, eram foarte entuziasmată, aveam și o perioadă mai puțin aglomerată și eram foarte dornică de a share-ui. Însă, desfășurându-se pe o perioadă de 6 luni, în timp am observat că am revenit la prioritățile recurente ale jobului și a devenit tot mai greu să ne sincronizăm. Dar fetele de la MMB sunt extrem de speciale și au ținut cont deja de acest feedback, motiv pentru care ediția din acest an este comasată în 2 luni, tot în toamnă, și cred că vom reuși să obținem niște rezultate și mai bune comparativ cu ediția precedentă.
8. Cum intenționezi să îți adaptezi abordarea ca mentor pe baza experienței de anul trecut?
În acest an aș vrea să fiu ceva mai realistă cu outcome-ul pe care pot să-l ofer mentee-ului într-un timp totuși limitat. Îmi voi seta ceva mai puține obiective, dar care să fie și realist să le atingem.
9. Ce calități crezi că sunt esențiale pentru o relație mentor-mentee de succes?
Sinceritate, disponibilitate și respectul reciproc.
10. Care sunt obiectivele și așteptările tale de la persoana pe care o vei mentora în această ediție a programului?
Îmi doresc mult ca mentee-ul să aibă curaj. Să-mi scrie, să pună întrebări, să fie curioasă, să profite la maxim de timpul nostru împreună. Aș puncta că este important și relevant să și activeze (în prezent sau viitorul apropiat) în domeniu, pentru a putea vorbi și spețe concrete și pentru a o ajuta cu soluții specifice.