Inima-Altar, simbolul Zilei Dorului de anul acesta, va fi la Romanian Design Week

Inima-Altar, simbolul Zilei Dorului_1

București, 22 mai 2024: Inima-Altar, simbolul Zilei Dorului de anul acesta, va mai putea fi admirată, la Doro 16,  încă o săptămână! Instalația creată de Dana Păun și Cornel Ilie, special pentru Ziua Dorului, sărbătorită în offline, pentru prima data în 9 ani de existență, va fi parte din Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România. 

La făurirea Inimii, Dana și Cornel au lucrat 3 zile și 3 nopți, ca-n povești.

”Pentru decorarea instalației am folosit peste 120 de gheme de lână colorată. Roșu a fost dorul iubirii, galben – dorul aromelor, firul verde a dus către dorul copilăriei, iar lâna albastră i-a purtat pe donatorii de nostalgii către dorul de toate formele.” – Dana Păun, creatorea Inimii-Altar

După ce a fost umplută cu nostalgiile donatorilor de doruri, pe 13 mai, la Ziua Dorului, eveniment creat de Cornel Ilie, în 2015, Inima-Altar se va deschide din nou în fața voastră, în perioada 24 mai – 2 iunie. 

„Romanian Design Week este un eveniment la care am mers în fiecare an ca să admir creativitatea artiștilor români și chiar să mă inspir din lucrările lor. Așadar, mi-e plină inima de bucurie că Inima-Altar, instalație creată împreună cu Dana Păun, pentru Ziua Dorului, va fi expusă în cadrul acestui eveniment.

De-acum, donatorii de dor vor putea duce mai departe misiunea începută de noi pe 13 mai și vor continua să umple Inima-Altar cu culorile dorurilor lor. O sărbătoare durează o zi, dar bucuria ei poate dura o viață întreagă.” Cornel Ilie, creatorul Zilei Dorului

Inima-Altar, simbolul Zilei Dorului_2

Anul acesta, Romania Design Week își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Romania Design Week 2024 dorește să contribuie la reconectarea bucureștenilor la oraș și mai ales la comunitățile acestuia, redescoperite de această dată din perspectiva potențialului industriilor creative locale.