Art Safari aduce și anul acesta arta de prestigiu mai aproape de iubitorii de frumos din România

Art Safari expoziție

Art Safari, cel mai mare eveniment de artă din România, cu aproape 300.000 de vizitatori, este un muzeu temporar care se desfășoară anual și găzduiește expoziții curatoriale dedicate patrimoniului, artei postmoderne și contemporane. 

În perioada 23 septembrie – 11 decembrie 2022, arta de excepție și experiențele memorabile se întâlnesc sub același acoperiș, mai exact cel al Palatului Dacia-România.

În premieră națională, Art Safari oferă anul acesta o incursiune în lumea artistică spaniolă, printr-o expoziție de artă grafică semnată de Pablo Picasso și Salvador Dali, denumită „Pălăria cu trei colțuri”, după tema comună abordată de cei doi mai artiști de care s-a bucurat omenirea.

În această ediție de toamnă vizitatorii se vor putea bucura și de o valoroasă expoziție organizată în colaborare cu Victoria and Albert Museum din Londra. Pasionații de artă vor avea șansa să vadă peste 90 de creații ale lui John Constable, marele pictor englez care a revoluționat arta peisagistică și ale altor maești ai artei internaționale precum Turner sau Durer, și o expoziție a unuia dintre maeștrii artei românești, Ștefan Popescu, curatoriată de Elena Olariu. 

În cadrul celei de-a X-a ediții, Art Safari ne propune și o serie de alte expoziții răsunătoare, semnate de nume mari ale artei, precum Byoungil Sun, Lilian Theil și Mihai Mureșan.

Art Safari include și un puternic program educațional, cu ateliere de artă și tururi ghidate pentru copii și adolescenți și tururi private pentru parteneri și publicul larg. La Night Tour, cei interesați pot descoperi secretele din spatele #ArtSafari2022 povestite de ghizii Art Safari, organizatori și curatori.

Și pentru că noaptea de Halloween nu poate fi trecută cu vederea, în 28 octombrie Palatul va găzdui o petrecere tematică, în acordurile flautului talentatei artiste Diana Nedelea, interpret în orchestra Operei din Brașov.

Program eveniment:

Joi, vineri, sâmbătă, duminică 12:00-21:00 (ultima intrare 20.30).

Night Tours, în zilele de vineri și sâmbătă de la ora 22:00 la 01:00 (cu intrare între 22:00 și 22:15).

Invitați speciali în fiecare seară la Night Tours!

*accesul persoanelor care intră la 20.30 este până la ora 21:30

*accesul copiilor sub 12 ani este gratuit

Pentru bilete accesați link-ul: https://www.artsafari.ro