FIN-ECO S.A. susține intensificarea tratării deșeurilor municipale de la depozitul ecologic zonal Brașov

FIN-ECO

Operatorul Depozitului Ecologic Zonal Brașov, FIN-ECO S.A., susține că, pentru a crește nivelul de conformare la reglementările naționale și comunitare, trebuie intensificate procedurile de tratare și valorificare a deșeurilor municipale. Reprezentanții companiei susțin că, doar în felul acesta, putem atinge obiectivele de recuperare, reciclare și de reducere a deșeurilor eliminate prin depozitare.

„Discutăm, împreună cu reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov, despre soluții pentru tratarea sustenabilă a deșeurilor municipale, astfel încât activitatea de la depozit să fie tot mai prietenoasă cu mediul și să nu afecteze calitatea vieții comunităților din apropiere”, a declarat administratorul FIN-ECO, Marcela Predescu.

Reprezentanții companiei susțin că este necesară o schimbare a paradigmei privind deșeurile, respectiv înțelegerea acestora drept resurse valoroase. În caz contrar, depozitele vor rămâne mereu o problemă ce trebuie gestionată prin prisma riscurilor pentru mediu, fără a pune în mișcare valorile economiei circulare.

 

„Fiecare dintre noi, brașovenii, ne dorim un management performant al deșeurilor. Acesta este și motivul pentru care FIN-ECO a investit în tehnologii de top în domeniu, atât pentru protecția mediului, cât și pentru a arăta că avem de-a face cu resurse care, odată valorificate, nu se vor mai pierde prin depozitare. Delegarea serviciilor de depozitare de către ADI ISO Mediu Brașov, prin membrii acesteia – UAT-urile din județul Brașov, va reprezenta o confirmare suplimentară a alinierii activității companiei noastre la prevederile legislative europene”, a subliniat administratorul FIN-ECO. 

Despre FIN-ECO

FIN-ECO S.A. este operatorul Depozitului Ecologic Zonal Brașov și își desfășoară activitatea în conformitate cu toate prevederile legale în domeniu, folosind bune practici de gestionare a deșeurilor, având ca obiectiv minimizarea tuturor emisiilor ce ar putea afecta mediul și ar putea produce disconfort pentru cetățeni. Compania lucrează cu cei mai buni specialiști la nivel internațional, cu lideri europeni în producția de tehnologii sustenabile în domeniul gestionării deșeurilor, asigurând un randament superior al instalațiilor din depozit. Obiectivul strategic al FIN-ECO S. A. este să devină cel mai verde și inovator operator din domeniu, până în 2025.