Suflet în culori – Ziua Autismului

Anul 2017 este cel de-al patrulea an în care Asociaţia Help Autism alături de Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură marchează Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, 2 aprilie, prin intermediul evenimentului cultural menit să atragă atenţia asupra problematicii autismului în România şi totodată să strângă fonduri pentru susţinerea celor 440 de copii din asociaţie. La cea de-a IV-a ediţie, desfășurat sub patronajul Ambasadei Republicii Franceze, Suflet în Culori revine pe scenă Sălii Radio din Bucureşti cu trei muzicieni de talie internaţională din trei ţări, România, Franţa şi Spania, Clara CERNAT, Thierry HUILLET, Gari CAYUELAS – KRASZNAI,  reuniţi în TRIO HUILLET.

Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului este marcată anual la nivel mondial, pe data de 2 aprilie, începând cu anul 2007, cu scopul de a contribui la informarea societăţii privind tulburarea de spectru autist şi nevoia de acceptare şi integrare a persoanelor cu autism şi a familiilor acestora.

În România sunt peste 30 000 de copii afectaţi de tulburarea din spectrul autist – una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale copilăriei. Slaba informare, lipsa specialiştilor, influenţele prejudecăţilor, duc la întârzierea diagnosticării, respectiv la întârzierea intervenţiei terapeutice sau chiar lipsa ei din pricina lipsei fondurilor. De 7 ani, Asociaţia Help Autism se implică activ în derularea de programe de conştientizare a autismului, diagnostic precoce şi intervenţie timpurie pentru copiii cu autism.