A’ime Cristie este specialistul în conștiință umană care a asistat mii, zeci de mii de oameni aflați în toate structurile societății, în transformările vieții lor, atât la nivel personal cât și profesional. A trăit 23 de ani în Australia și la ora actuală se află în România pentru a asista în transformarea conștiinței poporului român.
Cum a început pasiunea dumneavoastră pentru conștiința umană?
Pasiunea pentru conștiința umană este viața mea, nu aş putea să o definesc în nici o altă formă. De câte ori suntem în emoţii avem pasiune când suntem într-o stare de echilibru avem inspiraţie. A fi capabil de a inspira cât mai mulţi oameni, a conduce prin exemplu, a fost obiectivul meu primar de la o vârstă tânără. Am fost în jurul vârstei de 6 ani când am avut o dorinţa profundă de a vedea sens şi ordine în existenţa mea zilnică, în a avea abilitatea de a transforma nemulţumirea, boala şi neputinţa atât în familia mea cât şi în comunitatea care mă înconjoară. Se spune că de câte ori ceri ceva cu o inimă de copil, vei primi. Mulţi ani de cercetare în câmpuri multiple, psihanaliza, metafizica, kineziologia, teologia, misticismul, si un semn de întrebare destul de mare mi-a îndreptat paşii spre curriculumul Institutului de Studii Avansate Houston, Texas, dr. John Demartini, unde în sfârşit am primit forma, știința care a fost răspunsul la rugăminţile mele din copilărie de a găsi inteligenţa universală, pe Dumnezeu într-o inimă vie în loc de o biserică de piatră. Pentru prima dată în viaţa mea am înţeles însemnătatea celei de a doua porunci: Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi şi pe Dumnezeu cu toată fiinţa ta.
Ce vă motivează în cariera de specialist în conștiința umană?
Ceea ce mă inspiră este să văd transformarea oamenilor, povestea lor de dinainte şi după. Văzând oamenii după câteva ore după intrarea lor în seminar, cu vieţile lor profund transformate, ne mai fiind supăraţi pe ceea ce li s-a întâmplat spunând mulţumesc, te iubesc, pentru ceea ce sunt nu pentru ceea ce ar trebui să fie, redând o altă perspectivă experienţei umane, dă scop şi menire vieţii mele. Mulţi dintre ei nu pot fi destul de recunoscători deoarece au putut să treacă peste obstacolele precedente să îşi recapete sănătatea atât in viaţă personală cât şi profesională. Doresc să enumăr câteva dintre limitările care se depăşesc precum boli, depresii, probleme majore între parteneri, oameni care nu își găsesc scopul şi menirea, cei care se recuperează după pierderi majore, lista mergând înainte. Fiind capabili să găsim soluţii reale pentru toate aspectele vieţii care adresează atât starea de sănătate interioară cât definesc şi prosperitatea exterioară reprezintă inspiraţia muncii şi a vieţii mele.
Care este cel mai dificil lucru pe care l-ați întâlnit în cariera dumneavoastră?
Nerecunoştinţa şi lipsa de respect pentru ceea ce o persoană primeşte atât de la sine, cât şi de la ceilalţi a reprezentat o confruntare majoră deoarece starea de aroganţă în care omul se află nu permite transformarea lui. Se spune mândria înaintea căderii, reprezintă cauzalitatea suferinţei umane, aroganţa noastră reprzentând ingnoranța însemnătății şi recunoștinței pe care deja o avem. Cântecul, Amazing grace, am fost orb dar acum pot să văd, defineşte cel mai bine transformarea umană dintr-o stare de ingratitudine într-una de mulţumire şi recunoştinţă. Această transformare cu o dorinţă constantă de a găsi mulțumirea în experienţa noastră zilnică ar trebui să reprezinte focusul primar la felul în care ne conducem vieţile, ne pavăm drumurile, aducând totul înapoi la acel moment de mulţumire care ne construieşte şi ne defineşte viaţa – grace.
Cum i-ați descrie pe oamenii care apelează la un specialist de conștiință umană?
Nu există o persoană care nu are nevoie de soluţii. Fiind sensibil cu limitările noastre cunoscând comportamentul uman şi legile universale în care trăim transforma viaţa noastră din disperare în inspiraţie. Motivul pentru care o persoană alege să lucreze pe destinul său în loc să reziste transformării este că acesta din urmă are un motiv de ce să facă acest pas mai mare decât acela de a sta pe loc. Precum dr. Demartini a spus, când semnul de întrebare este destul de mare, casa are grijă de ea însuşi.
Aceasta înseamnă că acțiunile noastre de a investi în noi vin în cele mai profunde momente de confruntare, când ne retragem din lumea din afară, uitându-ne la lumea interioară pentru soluţii. Soluţiile au venit din a vedea scop şi motiv în spatele confruntărilor cu care suntem prezenţi aici şi acum. Precum Einstein a spus, niciodată nu vom rezolva o problemă cu gândirea cu care am creat-o. Niciodată nu vom transcende obstacolele de aici şi acum până când nu vom schimba matematica vieţii noastre.
Știm că ați trăit 23 de ani în Australia. Există vreo diferență de conștiință umană între Australia și al nostru continent?
Sunt 8 miliarde de oameni pe faţa pământului, care trăiesc în culturi diferite, şi sunt influenţaţi de diferite religii, care în mod cert influențează felul cum rezonăm cu alţii şi ne definim experienţa noastră pământească. În mod cert, este o diferenţă între o ţară şi cealaltă gândirea şi percepţia ţărilor şi statelor fiind definite de tiparul de gândire menţionat înainte, bazat mai mult pe gândurile şi condiţionarea culturală, etnică şi religioasă a fiecărei ţări.
Din ce dorință a luat naștere fundația “Hearts of Hearts”?
Fie ca inspirația care vine din respirația noastră interioară să fie sursa principală de a învăţa pe alţii, cuvintele dr. John Demartini definesc cel mai bine originea şi prezenţa muncii mele. Ştiinţa dragostei stă pentru a aduce graţie şi înţelepciune în viaţa oricăruia care este doritor în a cunoaşte acea sursă, esenţă supremă a existenţei fiecăruia care alinează însemnătatea şi inspiraţia pașilor pe care îi facem. Această ştiinţă îmbrăţişează ambele aspecte ale naturii noastre umane, atât cel fizic cât cel metafizic în recunoștință dizolvând polarităţile prezente în mintea umană fundamendul gratitudinii, stând la baza transformărilor trăite nu de la rău la mai bine ceea ce dă naștere la fiinţe inspirate cu scopuri bine definite, pline de însemnătate.
Care este impactul pe care îl are consultanța dumneavoastră asupra business-urilor?
A avea cunoașterea a ceea ce businessul reprezintă şi care este talentul nostru în acest business, ne conferențiază dreptul de a descoperi ceea ce de fapt valorăm, deschizănd comunicarea de a dori să ne cunoaştem mai mult şi de a fi o valoare unul pentru celalalt.
Lipsa de realizare cu care multe businessuri se confruntă provine din negarea de a acţiona asupra ambelor părţi ale naturii noastre. Cheia creării unei echipe echilibrate care să funcţioneze echitabil stă în cunoaşterea necesităţilor şi valorilor fiecăruia.
Cunoscând comportamentul uman, principiile de funcţionare a minţii umane, infrastructura şi neurplasticitatea creierului, aplicând această tehnologie se conciliază percepţiile noastre polarizate şi dezechilibrate și asistă în stabilizarea fiecărei persoane transformând stările precedente de stres, frustrare şi nemulţumire în gratitudine. Aceasta înseamnă mai puţine emoţii, mai multă claritate, acţiuni concise şi congruente cu valorile fiecărui om acestea fiind comunicate într-o stare de prezenţă şi nicidecum de reactivitate, starea de reactivitate fiind anulată prin închiderea ambelor polarităţi ale minţii umane.
Ce vă inspiră?
Văzând dorinţa mea din copilărie devenind tot mai reală cu fiecare zi ce trece înseamnă inspiraţie. Văzând vieţile a peste 10.000 de oameni cu care am lucrat personal până la ora actuală transformate din limitări precedente în stări de inspirație şi mulţumire, un potenţial de energie ridicat, înseamnă a avea o viață extraordinară.
Love and grace,
Aime Cristie