Festivalul de foarte scurt metraj TRES COURTS revine la Cluj

În curând Festivalul TRES COURTS va invada ecranele din 100 de orașe și din 30 de țări din lumea întreagă! La Cluj-Napoca festivalul are loc în 13 și 14 iunie la Cinema Victoria și la Casa Tranzit ( în aer liber în cadrul proiectului Someș Delivery).

Vor fi difuzate peste 100 de filme de maxim 3 minute în 3 competiții (cea internațională, cea românească și Paroles de femmes – filme feminine și feministe) plus o secțiune tematică: Très Courts Familial pentru copii. Anul acesta, 20 de localități din România găzduiesc festivalul.

tres court

Clujenii vor putea viziona o nouă recoltă de filme de maxim 3 minute, cele mai bune și mai scurte producții cinematografice din lumea întreagă și din România.

Festivalul internaţional Très Court are loc în toată lumea în aceeaşi perioadă, din 5 în 14 iunie 2015, pe 5 continente, în 30 de ţări şi în peste 100 de oraşe, din care 20 în România. În ţara noastră el cuprinde peste 100 de filme de maxim 3 minute în 3 competiţii (cea internaţională, cea românească şi Paroles de femmes – filme feminine şi feministe) plus o secţiune tematică : Tres Courts Familial pentru copii. 20 de localităţi din România împărtăşesc această întâlnire cinematografică anuală cu alte 85 de oraşe din lume : din sud-vestul Africii în Pacificul de Nord şi până în Orientul apropiat, din America Centrală până în ţările Europei de Est. Împotriva unei globalizări şi a unei uniformizări a culturilor, festivalul permite punerea în valoare a creaţiei locale care surprinde societăţi şi vieţi diverse, din toate părţile lumii.

Institutul francez din România este coordonatorul festivalului în ţara noastră, dar şi în Slovacia şi în Ungaria.

Aici puteți vedea datele proiecțiilor Festivalului în toată țara în perioada 5-14 iunie : http://www.trescourt.ro/ro/orase