Primăvara cafenelelor, la Cluj-Napoca

Institutul francez Cluj-Napoca organizează anul aceasta cea de-a şaptea ediţie a Primăverii Cafenelelor care are loc din 3 până în 10 aprilie 2014.

Inspirată de un model francez, Primăvara Cafenelelor grupează un evantai foarte larg de evenimente şi de parteneri. Timp de 8 zile, doisprezece cafenele şi baruri din centrul oraşului vor găzdui un adevărat maraton cultural. Acestea sunt:  Atelier cafe, Cafe Papillon, Casa TIFF, Doamna T, Enigma, Flowers Teabar, Jaxx, La Cizmarie, Q caffe, Samsara Teahouse, SHTO bar, Zorki Photo cafe.

primavara cafenelelor

Această manifestare permite punerea în valoare a bogăţiei culturale pe care o poartă aceste locuri de întâlnire şi schimb de opinii unde, în jurul unei cafele sau a unui pahar de vin, se dezvoltă o buna parte din ideile zilei de mâine, în strânsă legătură cu viaţa universitară clujeană. De asemenea, îşi propune să atragă atenţia asupra unor artiştilor locali, cărora le oferă o vitrină pentru a-şi prezenta talentul şi un mediu pentru a-şi întâlni publicul. Nu în ultimul rând, este o manifestare care îşi doreşte să promoveze francofonia.

Concertele, expoziţiile, atelierele, dezbaterile şi serile tematice sunt animate de artişti, asociaţii şi personalităţi locale dar şi de invitaţi din Franţa. Ele au fost alese şi programate în funcţie de specificul fiecărei cafenele participante. Foarte variat, acest program tinde să fie un vector de conexiune socială, de descoperire culturală şi schimburi intergeneraţionale.

Programul Primăverii Cafenelelor

program primavara cafenelelor