Iutta lansează la V for Vintage, un preview al colecției Toreo

Marcând debutul său internațional, Iutta lansează prima geantă din viitoarea colecție de inspirație spaniolă în cadrul ediției Fiesta a târgului V for Vintage de la Sala Palatului (16-17 mai). Următoarea linie, intitulată sugestiv Toreo, va sintetiza esența culturii iberice în stilul caracteristic al brandului, prin redarea motivelor culturale specifice cu ajutorul broderiilor realizate în piele.

IMG_8941

Prima colecție-capsulă Iutta dedicată Spaniei și tradițiilor sale bogate vine în întâmpinarea tematicii Fiesta din acest an a evenimentului V for Vintage, aflat la cea de-a 14-a editie. Ea inaugurează totodată și traseul internațional al brandului, care va descoperi diversitatea culturală globală și o va reda prin arta meșteșugului în accesorii cu design modern, motive și simboluri brodate.

Geanta ce va fi expusă în premieră în cadrul târgului de design românesc reproduce broderiile vibrante care împodobesc costumele toreadorilor, reprezentanți ai pasiunii, curajului, talentului și dăruirii complete. Simbolistica din spatele coridelor, spectacol ridicat la nivel de artă și tradiție de spanioli, servește drept punct de plecare pentru noua colecție Iutta, care își va găsi în curând locul în portofoliul brandului.

”Primele colecții Iutta lansate au fost dedicate exclusiv specificului românesc, promovând simboluri locale și valorificând sentimentul nostru unic de dor, iar acum dorim să pornim într-un demers de descoperire a valorilor altor popoare. Ne-am îndreptat către Spania și către încrederea și pasiunea pe care o emană acest teritoriu latin, așa că următoarea colecție îi va fi dedicată.” spune Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta.

IMG_8954 IMG_8961

Portofoliul brandului cuprinde în prezent colectiile “Dor de românesc”, “Dor de copilărie”, “Dor contemporan”, dar și accesorii din piele precum mănuși și portofele. La toate acestea se adaugă și prima colecție urbană de încălțăminte “Conduri cu dor”, lansată în premieră la Düsseldorf, în cadrul unuia dintre cele mai mari târguri din industrie. Toate acestea sunt disponibile în magazinul online de la adresa www.iutta.ro/shop.