Programul lunii martie la Mini Reactor – Spectacole şi ateliere

Odată cu venirea primăverii la MiniReactor înmuguresc și răsar evenimente care mai de care mai colorate și pline de voie bună. În luna martie continuă cursurile de actorie pentru cei mici și în fiecare miercuri abordăm o nouă temă la atelierele pentru dezvoltare socio-emoțională CRIC-CRIC, creștem îmreună pas cu pas.

Spectacolele se ivesc și ele unul câte unul luna aceasta: Badușka și Dedușka se dezamorțesc după o iarnă lungă și-i invită pe cei mici să-i ajute să scoată Ridichea Uriașă din pământ, apoi Pictorul alb ne îndeamnă să-l ajutăm să-și coloreze lumea în ROGVAIV, weekendul următor e sărbătoare, MiniReactor împlinește 1 anișor! – stăm La Povești cu povestitorii. Încheiem luna în compania Prințului Fericit care  împarte gânduri bune și dragoste să ne ajungă o primăvară întreagă!

Spectacolele lunii martie la Mini Reactor

7 martie, ora 11:00 și 12:30

RIDICHEA URIAȘĂ

Recomandat copiilor 3+

Ridichea uriașă este o poveste populară rusească, cu o intrigă simplă: moșul plantează o ridiche care crește până devine uriașă. Doar alături de cei dragi reușește să o scoată din pământ și să se bucure de rodul muncii în echipă.

ridichea uriasa

Regia: Delia Gavlițchi
Scenografia: Filip Odangiu
Muzica: Corina Sîrbu

Cu: Florina Florian, Ramona Atănăsoaie, Raluca Mara

O coproducție Improwise & MiniReactor

14 martie, ora 11:00 și 12:30

ROGVAIV

Recomandat copiilor 1+

ROGVAIV este un proiect teatral educativ recomandat celor mai mici dintre spectatori, începând de la 1 anișor. Cu muzica live, sunete delicate și imagini sugestive. Spectacolul își propune să le prezinte celor mici, culorile.

Un pictor alb locuiește într-o lume albă, alături de prietena sa – o balerină albă dintr-o cutie muzicală. El visează și dorește să picteze un curcubeu. Dar, cum arată oare un curcubeu alb?

Pornind de la alb-negru scena va fi invadată de R.O.G.V.A.I.V.

După un scenariu colectiv

Regia: Delia Gavlițchi
Distribuția: Cătălin Filip, Florina Florian, Oana Mardare

Pictura: Damian Sîrbu

O producție a MiniReactor & Improwise

21 martie, ora 11:00 și 12:30

REACTIVAREA – LA POVEȘTI cu povestitorii

Recomandat copiilor: 2+

La Povești cu povestirorii este un eveniment aniversar – MiniReactor împlinește 1 anișor!

În 19 – 23 martie 2014 lua naștere pe strada Petofi Sandor, printr-un maraton de 24 de ore de evenimente, un nou spațiu cultural clujean – REACTOR de Creație și Experiment. Tot atunci făcea ochișori și fratele lui mai mic – MiniReactor care sâmbătă dimineața (22 martie 2014) a găzduit primele 15 minute de spectacole pentru copii și primii mini spectatori care până astăzi ne-au devenit public fidel.

Moderator: Soarele

Invitați: Madame Pové,  Magicianul, Babușka. Cipi, Pictorul alb, Ridichea Uriașă

O reprezentație MiniReactor & Friends 

28 martie, ora 11:00 și 12:30

PRINȚUL FERICIT

Recomandat copiilor 4+

Povestea Prințului Fericit este una dintre cele mai frumoase povești ale literaturii universale…Puține sunt creațiile în care se transmite cu o puritate atât de frumoasă, dureroasă, copilărească, esența iubirii necondiționate, a bunului originar.

Intenția regizorală al lui Vadas László a fost o joacă, un spectacol în timpul căruia copiii să râdă, iar adulții să plângă. Cel care prezintă, Demeter Ferenc, încearcă să îndeplinească această sarcină. Cu păpuşi, cu umbre, cu trup si mai ales …. cu suflet.

Regia: Vadas Laszlo
Cu: Demeter Ferenc

Atelierele lunii martie la Mini Reactor

Luni și joi, ora 17:00

CURS DE ACTORIE PENTRU COPII – curs săptămânal

Durata: 1h 30 min

Recomandat copiilor 3+

Copiii și Teatrul: prin acest atelier ne propunem să creăm bazele unui proiect de familiarizare a copiilor cu tehnicile specifice actorilor.

Cursul de teatru dedicat celor mici a început în luna februarie. Tot atunci s-au închegat nu una, ci două grupe de prichindei actori. În zilele de luni, de la ora 17:00 se întâlnesc copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani iar în zilele de joi, grupa de copii cu vârste între 8 și 12 ani. Au mai rămas opt ședințe de lucru plus lecția deschisă.

Cuvinte cheie: spontaneitate, concentrare, atenție, energie, joc și joacă!

Următoarele înscrieri vor avea loc la finalul lunii aprilie când vom forma noi grupe pentru cursul din lunile mai-iunie.

Coordonator: Actrița Florina Florian (Compania Improwise)

Organizator Mini Reactor

Miercuri, ora 18:00

CRIC – CRIC

CREȘTEM ÎMPREUNĂ PAS CU PAS

Durata: 1h

Recomandat copiilor 4+

CRIC – CRIC este un program pentru dezvoltare socială și  emoțională  a copiilor între 4 și 7 ani, care ne deschide apetitul față de cunoaștere, în care învățăm să fim încrezători și flexibili, creativi și plini de inițiative. Toate acestea se întâmplă alături de un prieten de nădejde, un cățel răbdător și educat care ne va îndemna cu fiecare întâlnire să ne întoarcem spre naturalețea conexiunii  dintre om și animal.  Spre deosebire de obișnuitele jocuri  pe calculator sau plușurile preferate ale copiilor, în cadrul acestui atelier vom avea parte de activități asistate de animale (AAA)  dinamice și creative unde copiii  vor avea ocazia  să interacționeze spontan și autentic cu “personajele vii din povești”.

Scopul programului Cric-Cric este valorificarea propriului potențial prin metode alternative, atelierele adresandu-se atât celor mici cât și celor mari. În cadrul, lor sunteți invitați, părinți și copii, să punem împreună bazele unei evoluții emoționale sănătoase.

cric cric

Echipa

Pe parcursul atelierelor vom avea alături o echipa interdisciplinară formată din specialisti cu experiență în domeniu. Astfel, aceasta este alcatuită din echipa de terapie asistată de animale, formată din conductor canin și câinele atestat pentru terapie și activități asistate de animale care  are rolul de a optimiza interacțiunea om-animal. Psihologul valorifică și facilitează înțelegerea activităților  cu scopul de a dezvolta potențialul fiecărui copil. În realizarea programelor creative avem alături de noi și un artist.

În luna martie vom aborda următoarele teme: organizarea – 4 martie, toleranța – 11 martie, comunicarea – 18 martie și emoțiile – 25 martie.

Psiholog: Anca Zăgrian

Instructor canin: Iulia Lazăr

Artist: Delia Gavlițchi

Atelier organizat de Cabinet individual de psihologie Anca Zăgrian, Școala de dresaj Pet Joy și Mini Reactor

Mini Reactor este platforma din cadrul Reactor de creație și experiment, destinată copiilor. Este un spațiu alternativ, nou, plin de viață și voie bună, care promovează și susține arta independentă.

Aici găsiți în fiecare sâmbătă, de la ora 11.00, tot felul de evenimente destinate celor mici: spectacole de teatru de păpuși, spectacole de magie, storytelling, proiecție de animații, ateliere artistice, educaționale și creative și multe alte surprize!