Corporate Games aduce o nouă provocare la Cluj

Echipa Corporate Games Romania a ajuns ieri la Cluj. Cei doi fondatori, Radu Rădulescu şi Călin Huidu au susţinut o prezentare detaliată a evenimentului care va avea loc în weekendul din 22-24 mai 2015. Cei doi au prezentat conceptul Corporate Games de la istoric şi până la rezultatul la care s-a ajuns astăzi.

Legat de desfăşurarea competiţiei în paralel cu zilele Clujului, Radu Rădulescu a afirmat că a insistat foarte mult pe acest sincron tocmai datorită  faptului că adaugă valoare sportivă evenimentului, iar aceasta este, până la urmă, pilonul principal pe care Corporate Games a fost construit. Mai mult, a confirmat că se vor asocia foarte strâns cu conceptul de “Capitală Europeană a Tineretului” şi că vor exista o serie de competiţii sportive dedicate special acestui segment– dintre acestea punctează Dragon Boat şi Catchball.

În discuții s-a dezvoltat și conceptul sportiv ”Catchball” datorita faptului că reprezintă o noutate în domeniul sportului.  Radu Rădulescu: ”provoacă dependenta, vă scoate din casă, vă desparte de familie, veţi vedea”.

În dorința de a promova noul joc, Corporate Games a închiriat sala de sport Gheorghe Lazar a Colegiului National Pedagogic cu acelaşi nume şi a lasat tuturor doritorilor care vor să încerce acest joc, posibilitatea de a se antrena şi de a juca Catchball în fiecare joi seara pâna la începerea festivalului Corporate Games.

corporate_games

Radu Rădulescu promite în numele Corporate Games Romania un eveniment unic caracterizat de energie şi vitalitate, care va convinge municipiul Cluj să ceară o a doua ediție. Fondatorul festivalului face aceasta afirmaţie şi în baza experientei Winter Corporate Games care a avut loc iarna aceasta în Poiana Braşov.

În primele două zile după terminarea competiţiei, participanţii vor avea acces şi la materialele video şi foto, care vor fi postate pe reţelele social media.

Câştigătorii competiţiei din Cluj vor fi înscrişi automat în finala de la Bucureşti, cu întreceri la 15 sporturi, care va avea loc pe 11-14 Iunie 2015. Mai departe, câştigătorii finalei naţionale vor reprezenta echipa României în cadrul World Corporate Games, programată în luna noiembrie, în New Mexico, Mexic.

Peste un milion de persoane şi 18.000 de firme mari, medii, mijlocii şi mici de pe 5 continente au luat parte, de-a lungul anilor, la Corporate Games.

Prima ediţie din România a avut loc la Bucureşti în mai 2012, apoi s-a mutat, pentru sporturile de iarnă, la Braşov, iar în iunie 2015 va fi sărbătorită cea de a 10-a ediţie.

Conceptul Corporate Games

Corporate Games este (re)cunoscut drept cel mai mare eveniment sportiv din lume, care promovează sportul în masă pentru amatori, mişcarea şi valorile generale ale sportului, în rândul angajaţilor din corporaţii. Corporate Games este o combinaţie între sport, business şi turism, reunite într-o competiţie mondială între corporaţii, similară cu Jocurile Olimpice.

Seria de competiţii sportive este menită să testeze echipele şi să stimuleze adrenalină şi spiritul de aventură. În plus, concurenţii au ocazia să se folosească de una dintre cele mai mari platforme de socializare şi networking din lume dedicată mediului corporatist.

Sistemul de punctare este dublu: participanţii lupta pentru prestigioasele medalii de aur, argint şi bronz, dar şi pentru clasarea pe primele 8 locuri, care aduce puncte firmelor. În baza acestor puncte, firmele sunt premiate în cadrul ceremoniei de închidere a jocurilor.