La patru ace!

Probabil că aţi auzit de multe ori această expresie: cutare “era la patru ace”, spusă cu admiraţie, chiar cu invidie. A fi la patru ace ȋnseamnă a fi ȋmbrăcat după toate regulile, ȋntr-o ţinută care stă turnată pe tine, este de fapt o sintagmă care defineşte eleganţa, ȋn special la bărbaţi, dar veţi vedea că nici femeile nu se lasă mai prejos.

Expresia “a fi la patru ace” vine din Renaștere, când „acele” erau un accesoriu de lux, iar când ele erau patru la număr prinse ȋn haină, detaliul ȋnsemna confirmarea stării de lux suprem. Evident, sensul s-a transmis până ȋn ziua de astăzi, lărgind ȋnţelesul la o definiţie a eleganţei, cu precădere masculine, cum spuneam. Iar ȋn această direcţie, spunând despre cineva că este la patru ace automat gândul te duce la imaginea unui bărbat ȋn costum elegant, cu cămaşa impecabilă, cu o cravata la fel şi pantofi de te oglindeşti ȋn ei.

[easyrotator]erc_88_1409809489[/easyrotator]

Doar că… femeile tânjesc constant după statutul bărbatului, oricare ar fi el, şi, ȋn virtutea unei egalităţi invocate fără drept de apel, s-au trezit că vor să fie şi ele la patru ace… ȋn costum masculin. Aşa că au atentat şi la acest aspect, iar cu binecuvântarea lui Yves Saint Laurent şi a domnişoarei Coco, femeia a primit dreptul de a se ȋmbrăca după dorinţă, ȋn costum bărbătesc.

Mai mult, doamnele nu numai că se ȋmbracă ȋn costum bărbătesc, acum au şi o tendinţă mainstream care decretează că e chiar recomandat să ai o ţinută la patru ace după chipul şi asemănarea partenerului de viaţă. Iar ca lucrurile să fie clare şi corecte, starurile au dat tonul afişându-se ȋn ţinute care mai de care mai elegante, mai sofisticate şi, fireşte, mai masculine.

Avem astfel celebrităţi ȋn costum, multe, nenumărate, iar variantele de styling sunt şi ele pe măsură: cu cămaşă, fără cămaşă, cu tricou, cu top, cu bluză sau chiar fără nimic, cu vestă, fără vestă, cu cravată, fără cravată, cu papion prins, cu papion desfăcut, cu fundă, cu fustă ȋn loc de pantaloni, argintiu ȋn loc de negru, alb că e mai inocent. Ȋn fine, variantele sunt la dispoziţia dumneavoastră doamnelor şi domnişoarelor, iar sezonul (chiar sezoanele) se anunţă plin de astfel de apariţii. Să fim deci la patru ace, că e la modă!

Sursă foto: handbag.com