Visul unei nunţi de vară

Astăzi a fost prima zi ȋn care am lansat seria de ateliere deschise publicului larg, ateliere prin care dorim să vă oferim mai mult decât o simplă consiliere ȋn salon, dorim să vă oferim o seară de socializare ca ȋntre prieteni buni, cu discuţii libere, soluţii pentru probleme, dar şi sentimentele plăcute ale unei ȋntâlniri de suflet. Primul lansat a fost Atelierul de Wedding Planning, cu tot ceea ce include el pe latura de modă şi frumuseţe.

313.ro 001313.ro 001-2

Geta Ungureanu, prietena şi colaboratoarea mea prezentă alături de noi ȋn această frumoasă după-masă, a propus soluţii de reducere a bugetului de cheltuieli pentru nuntă. Partenerii noştri ne-au oferit un cadru ambiental şi o imagine de ansamblu asupra amenajării sălii de nuntă, rochii de mireasă, buchete de flori şi aranjamentele florale, iar Gabriel Pap ne-a oferit informaţii despre foto&video şi importanţa acestor detalii. Ȋn ceea ce priveşte importanţa consilierii ȋn alegerea coafurii, machiajului şi rochiei de mireasă l-am avut ca invitat special pe designerul Ovidiu Pop, cel mai proaspăt sosit ȋn grupul designerilor de la Vestige Prêt-à-Porter. (Ȋntr-o paranteză am să vă spun că Ovidiu a fost câştigătorul Festivalului Pasarela organizat de Ambasada Franţei la Bucureşti, iar drept premiu a primit un an la ESMOD Paris. După studiile la institutul de modă francez, Ovidiu s-a numărat printre cei selectaţi de Dior pentru un internship.  Acum tocmai s-a ȋntors ȋn ţară după ȋncă un an de stagiatură ȋn Italia). Ovidiu ne-a vorbit despre silueta I, silueta ce se potriveşte foarte bine pentru o rochie de mireasă datorită faptului că alungeşte, conferă supleţe. Ȋn acelaşi timp, el ne-a mărturisit că preferă  rochia compusă din două elemente, bust respectiv corsaj sau top, copletat după preferinţe de mâneci de voal şi partea de fusta cloche de diferite lungimi, ȋn funcţie de siluetă şi ȋnălţime.

313.ro 001-35

Cromatica rochiei de mireasă a fost un detaliu abordat pe parcursul discuţiilor, iar sugestiile au cuprins de la tradiţionalul alb până la pasteluri şi culori pudrate. Totodată am vorbit şi despre detalii de broderie, dantelă, imprimeu, aplicaţii şi felul ȋn care acestea pot fi puse ȋn sinergie cu coafura şi make-up-ul. Ovidiu ne-a recomandat ca, atunci când avem detalii de dantelă sau alte acccesorii pe partea de sus a rochiei, stylingul coafurii şi make-up-ul să fie ȋntr-o linie minimalistă.  Eu am fost de acord cu el şi am sugerat viitoarelor mirese să ȋşi urmeze ȋn primul rând identitatea vizuală cea de zi cu zi, fără a se ȋndepărta prea mult de ea. Dacă zilnic porţi părul lung, lăsat liber, buclat, nu merge ȋn ziua nunţii să treci direct la coc sofisticat pentru că nu vei reuşi să te identifici cu el, sau invers.  Dacă nunta se desfăşoară ȋntr-un cadru natural, nu purta cocuri rigide, nici trene ori crinoline. La fel, nu se potrivesc nici tocurile ostentative ȋn context, şi nu ai nici confortul necesar.

313.ro 001-4

Make-up artistul Lidia ne-a dat câteva detalii ȋn plus despre luminozitatea machiajului, alegerea lui ȋn funcţie de trăsăturile feţei şi totodată de armonizarea cu ceea ce eşti obişnuită să porţi zilnic. Ne-a povestit şi despre fizionomie şi colorimetria machiajului adaptată la colorimetria feţei.

313.ro 001-26

Alt aspect important este pregătirea părului şi a tenului ȋnainte cu măcar două luni de nuntă. Tratamentele cosmetice şi tratamentele pentru păr sunt detalii care contează, dar mai ales contează să nu faceţi experimente ȋnainte de nuntă. Nu schimbaţi culoarea părului şi nu ȋncercaţi ceea ce n-aţi ȋncercat ȋn alt context. Nu uitaţi că viitorul vostru soţ trebuie să vă recunoască ȋn ziua nunţii.

313.ro 001-23

Ȋn finalul ȋntâlnirii, toată lumea a primit oferte, vouchere şi am avut şi câştigători la tombolă.

313.ro 001-40313.ro 001-41

Acesta a fost primul atelier din seria atelierelor pe care Vestige le organizează lunar pentru publicul larg, respectiv atelierele de moda şi stil ȋn care oricine doreşte să afle mai multe despre styling şi armonizare a propriului stil cu tendinţele modei, poate să se ȋnscrie să participe. Atelierele Vestige mai cuprind automake-up şi, ȋn curând, şi ateliere de coafură, iar toate noutăţile pe tema lor le puteţi urmări pe pagina de facebook a Vestige – Atelier des beaux arts.

Pentru următorul atelier vă aşteptăm ȋn luna august, acum vă doresc o zi minunată, cu soare, ȋn ciuda tuturor prognozelor şi un weekend superb tuturor!

313.ro 001-5