Expoziţia Trans(a)parenţe

transparenteExpoziţia de arhitectură Trans(a)parenţe vine la Cluj. Fundaţia Arhitext design a realizat în 2013 expoziţia tematică Trans(a)parenţe, expoziţie care a reprezentat elementul central al Trienalei de Arhitectură East Centric 2013 care a avut această temă, cea a trans(a)parenţelor şi care s-a desfăşurat la Bucureşti între 10 şi 27 octombrie.

În perioada 20 iunie – 6 iulie, Fundaţia Arhitext design în parteneriat cu Ordinului Arhitecţilor din România filiala Transilvania aduc în atenţia publicului clujean o selecţie de 98 de proiecte de arhitectură, de la case unifamiliale şi până la centre culturale şi intervenţii urbane, din 20 de ţări ale regiunii Europei Centrale şi de Est.

Vernisajul Expoziţiei Trans(a)parenţe va avea loc vineri 20 iunie, la ora 16:00 în incinta Polus Center din Cluj. La eveniment vor lua parte arh. Arpad Zachi, directorul Fundaţiei Arhitext design şi director al Trienalei de Arhitectură East-Centric, precum şi arh. Katalin Moscu și arh. Daniela Maier din partea Ordinului Arhitecţilor din România filiala Transilvania.

Expoziţia este bilingvă (română-engleză) şi prezintă o selecţie de 98 de proiecte realizate în Europa Centrală şi de Est în ultimii 6 ani. 22 dintre proiectele expuse sunt din România, regăsindu-se în parcursul expoziţiei alături de proiecte din alte 19 tări din regiune. Proiectele au fost selectate de board-ul curatorial din mai bine de 200 de proiecte primite în urma unui open call public. Proiectele, prezentate în mod complementar şi în catalogul expoziţiei, care poartă acelaşi nume, sunt însoţite şi de texte critice şi teoretice semnate de Sabin Borş, Ionuţ Butu, Mălina Conţu, Bogdan Ghiu, Augustin Ioan, Andreea Livia Ivanovici, Marko Sancanin, Dana Vais şiArpad Zachi. Volumul este bilingv, română-engleză, şi are 248 pagini.