Cele mai bine păstrate secrete din lumea fashion

Recunoaște că măcar o dată te-ai întrebat de ce unele femei parcă au tot. Prieteni drăguți, soți sau iubiți perfecți, joburi mai bune, primesc buchete de flori mai mari ca ale tale (dacă le primești) și în general parcă totul este în favoarea lor.

Și pentru că o întrebare nu vine niciodată singură, te-ai întrebat cu siguranță dacă ele au cumva și o rețetă a succesului pe care-l afișează, sau dacă pur și simplu astrele erau aliniate perfect în momentul nașterii lor.

Ei bine, ele știu câteva secrete bine păstrate, pe care ti le voi împărtăși astăzi, cu condiția să nu le mai spui la nimeni. Dacă o faci, atragi din nou ghinionul pe capul tău. Și buchetele de flori mici.

Aceste femei cu un noroc ridicol de mare, cu siguranță știu că…

Strălucirea face totul.  Și nu mă refer aici la ochii sclipitori, dantura perfectă sau păr incredibil de sănătos care lucește de la tratamentul cu ulei de Argan. Pentru că până ca cineva să îți observe ochii sclipitori, trebuie să te remarce mai întâi pe tine. Corect? Corect! Așa că more is more, și sclipiciul e sclipici. Gândește-te bine la asta și data viitoare când te gândești cu ce să te îmbraci pune mâna pe cele mai sclipitoare haine pe care le ai. Sclipici, paiete, pene și culori neon. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Vei ști că ești la maximum de strălucire când o coțofană va vrea să te apuce de pe stradă să te ducă la ea în cuib.

Next.

Machiajul impecabil este cu siguranță un alt secret al fetelor prea băftoase. Ele știu că  rujul roșu cere smokey eyes indiferent de momentul zilei.  Și genele cu 4-5 straturi de mascara fac diferența. Dacă nu știi să îți machiezi ochii stil smokey e musai să înveți. Că doar și tu meriți un buchet mare de trandafiri în loc de 4 fire amorțite de ghiocei, nu?

Următorul mare secret este asortarea. Animal print-ul îți scoate feminitatea în evidență. Mai mult animal print înseamnă fără doar și poate mai multă feminitate! Fii curajoasă și adopta un look “all animal print”. Foarte curând vei simți diferența. Garantat!

foto: failblog.cheezburger.com
foto: failblog.cheezburger.com

Dacă ai prostul obicei de a fi draguță și prietenoasă, întreabă-te cât te-a ajutat în viață această atitudine? Nu prea mult, nu? Acum, mai fă un efort și gândește-te câtă atenție ți s-ar oferi dacă în loc de privirea prietenoasă, oamenii te-ar vedea veșnic nemulțumită, cu fițe, ifose și pretenții. E clar, te-ar respecta mai mult, ar fi mai atenți la pretențiile tale și nu și-ar mai permite să se prezinte de ziua ta cu un ursuleț de pluș și o felicitare nesemnată.  No baby, it’s time for the real thing!

Dacă ai impresia că rochiile până la genunchi sau bluzele cu decolteu la baza gâtului te ajută cu ceva, ei bine, “super-norocoasele“ știu mai bine. Ele cunosc exact proporția bună dintre decolteu și lungimea fustei. Proporția corectă este de 90-10. Adică 90% piele la vedere, 10% piele acoperită.  Acum serios, nici măcar nu era așa greu să îți dai seama că asta este una dintre cheile succesului.

foto: unica.ro
foto: unica.ro

Am vorbit de ținute și machiaj, ei bine, acum un ultim secret la fel de importat ca și restul: părul. Cine bagă în seamă o persoană cu părul prins într-o banală coadă de cal? Sau și mai banal: neprins în coada, ci lăsat drept. Nu! Nu! Nu! Greșit! Părul trebuie să aibă o formă și o coafură perfect definite, și nu oricum ci… bucle! Bucle perfecte! Bucle care în bătaia vântului nu au voie să se miște! Buclele care trebuie să reziste exact ca și în reclamă, indiferent de condițiile meteo! N-ai vrea să te prindă o tornadă ca pe Dorothy și să te găsească echipele de salvare cu părul răvășit. Worst case scenario ever!

bucle
Foto: roxanaboldea.wordpress.com

O să îți ia ceva timp până reușești forma perfectă de “buclă-sărmăluță” și o să fie destul de costisitor din punct de vedere al banilor alocați pe fixative, dar trebuie să privești partea bună a lucrurilor: vei deveni și tu o “super-băftoasă”. Vei fi și tu scoasă la cele mai frumoase și scumpe restaurante,  vei fi și tu asaltată de buchete enorme de flori trimise prin curier la birou. Parcă sună bine, nu?

Ei, cam astea sunt câteva dintre secretele atât de prețioase ale lumii fashion. Până data viitoare, citiți *nota de subsol.

*Nota de subsol: Pentru că e luna păcălelilor, acest articol considerat o glumă (bună!) și trebuie tratat ca atare. Nu răspund pentru reacțiile adverse.

Dacă ai fost de acord cu vreunul dintre “sfaturile prețioase” de mai sus, îți recomand să urmărești această rubrică pentru a afla de ce TOATE sfaturile de mai sus sunt TOTAL greșite.

În caz că te-ai întrebat ce nebună ar putea scrie acest articol: te felicit și sper că te-ai distrat citind acest articol, pe care-l vei shareui și prietenelor tale.

Spor la păcăleli!