Cel mai mare divorț din ultimii ani?

Povestea lungă pe scurt: după mulți ani de căsnicie, Moda și Stilul s-au despărțit în condiții amiabile. Senzația care le-a rămas amândurora e că parcă nici n-au fost vreodată împreună. Motivul inevitabilei rupturi a fost dorința Modei de a fi din ce în ce mai extravagantă, adică în contrast cu Stilul care își dorea o abordare mai personală a ținutei și în același timp să minimizeze importanța și tentația poftelor din ce în ce mai exagerate ale Modei.
Nu prea știi pe partea cui să fii în acest moment, așa-i?
Primul pas l-am făcut. Am conștientizat împreună că este o problemă, iar acest articol vine în ajutorul tău pentru a te decide dacă vrei să fii la modă sau dacă vrei să ai stil. Bineînțeles că cele două nu se exclud complet, dar nici împreună nu pot exista fără „fine tuning”.
O fată rea sau o fată romantică?

Fashion-VS-Style4
Stil ai în momentul în care refuzi să porți leggins animal print (colanții ăia tigru, zebră sau leopard pe care i-ai văzut cel puțin o dată prin oraș) pentru că nu te reprezintă sau pentru că nu îți avantajează silueta. Dacă ești la modă, înseamnă că sezonul ăsta porți tricouri sau sepci cu mesaje rebele, șocante și cenzurate, iar sezonul următor… din „fată rea” te transformi într-o pisi care poartă rochii baby doll cu print floral, materiale vaporoase și ușor translucide care comunică celor din jur că ești cea mai romantică și delicată persoană. Observi ruptura de logică?
Acest joc, practicat la nesfârșit (adică în fiecare sezon, ca să fiu elegantă și să nu zic fără discernământ), te poate costa mult. În primul rând personalitatea ta va avea grav de suferit și, în al doilea rând, nu mai vorbesc de toți banii pe care îi dai de fiecare dată când apare un trend nou.
Sunt sigură că nu o dată te-ai trezit purtând „uniforma sezonului”. Dacă ți se pare cunoscută ținuta compusă din pantaloni de piele + top vaporos + tocuri + geacă de piele… ridică o mână sus pentru că știi exact la ce mă refer!
O veste bună
Vestea bună este că poți avea stil și poți să fii la modă chiar dacă renunți la a purta toate piesele „IT” ale momentului și te rezumi la 2-3 articole care te avantajează și pe care le poți combina în stilul tău propriu. Încearcă să alegi piese pe care le vei purta și în viitor. Nu investi în articole vestimentare care vor „muri” în sezonul următor. Nimănui nu-i plac înmormântările. Încearcă să îți construiești o garderobă de bază la care să îți poți permite să adaugi 1-2 articole mai speciale.

miniversus6
Dacă tu consideri că anumite trenduri nu ți se potrivesc, renunță la a te chinui să le porți doar pentru a ține pasul cu Moda. Linia dintre ridicol și restul lumii este foarte fină, iar tu ții la imaginea ta. De fapt, shopping-ul trebuie să fie fun și inteligent. Nu trebuie să simți că este un chin să te pregătești pentru o ieșire cu fetele sau o întâlnire de afaceri. Poartă hainele și accesoriile care te avantajează și care te fac să te simți frumoasă și sigură pe tine indiferent de anul în care au fost croite.
Moda îți promite că te vei simți mai bine în piele ta, stilul însă ți-o garantează. Și tu, pentru că ești o femeie sigură pe ea, vrei garanții.
Eu am ales să fiu de partea Stilului. Tu ce parte alegi?

Sursă foto: spacetalk.net, imageconsultantstraining.com