Scopul și obiectivul listei de dorințe

Mă întrebam, atunci când am primit tema acestui articol, dacă oamenii trebuie sau nu să aibă o listă cu dorințe. Toți experții în dezvoltare personală, fără excepție, afirmă că fiecare individ ar trebui să aibă un vision board și o listă cu dorințe.

Cu toate acestea, majoritatea celor din jurul nostru, sau de lângă noi, nu folosesc aceste instrumente. Mulți dintre ei considerându-le simpliste și de multe ori menite doar să ne abată atenția de la realitatea cotidiană tot mai provocatoare.

VisionBoard2013

De mici copii am fost puși în postura să-i scriem unui Moș. Indiferent că el se numea Nicolae, Gerilă sau Crăciun, copiii se pun pe scris și-i cer acestuia lucruri. Adică, cu bună știință, părinții își antrenează copiii să-și facă liste de dorințe îndreptate spre A AVEA.

Consecința o vedem rapid în timp, tot mai multe dorințe, din ce în ce mai năstrușnice, pe care marea majoritate părinților nu le mai pot îndeplini ori din lipsă de resurse financiare ori pentru că, pur și simplu nu le mai văd rostul.

Personal, cred că cea mai importantă listă de dorințe a unui individ este constituită din experiențe și trăiri interioare. Fuga constantă și fără oprire după bunuri, în dulcele stil al consumismului modern nu ne face mai buni, ci poate doar ușor mai superficiali.

consumerism-escape

Vă doresc să aveți liste de dorințe echilibrate, în care lucrurile se îmbină armonios cu trăirile și cu experiențele care vă ajută să vă descoperiți scopul și obiectivele autentice, să fiți mai buni și mai toleranți pentru a trăi împliniți pe toate planurile.

Sursă foto: fulginitivo.com,