Plângere împotriva lui Karl Lagerfeld

article-2479131-1910866E00000578-647_306x548După ce Karl Lagerfeld a declarat într-o emisiune, la începutul lui octombrie, că femeile supraponderale nu au ce căuta pe podium, asociaţia franceză „Belle, ronde, sexy et je m’assume” (Frumoasă, plinuţă, sexy şi mă accept aşa cum sunt) a depus, marţi, plângere împotriva designerului german. Plângerea a fost depusă la procuratura din Saintes pentru „declaraţii defăimătoare şi discriminatorii” ale designerului Karl Lagerfeld la adresa „persoanelor prea grase”.

Karl Lagerfeld a declarat în cadrul emisiunii: „Gaura din sistemul de asigurări sociale este din cauza bolilor de care suferă persoanele prea grase. Cele care spun că manechinele slabe arată hidos sunt grăsanele care zac în faţa televizorului cu punga de chipsuri în braţe. Moda înseamnă vis şi iluzie”.

Betty Aubrière, preşedintele asociaţiei franceze s-a declarat indignată de afirmațiile lui Lagerfeld: „Insultele din partea persoanelor publice trebuie să înceteze. Lumea s-a săturat. Multe tinere se simt prost în propria piele şi este îngrozitor pentru ele că aud asemenea afirmaţii”.

Sursă știre și foto: mediafax.ro, dailymail.co.uk