Mioritmic – ritmuri de toamnă, în Pădurea Baciului

mioritmic-blvd-01Mioritmic se anunță cel mai interesant eveniment al lunii octombrie din Cluj-Napoca, atât datorită line-up-ului senzațional alcătuit din Lee Burridge, Audiofly, Rhadoo, Fumiya Tanaka, Akua Naru & The Diglflo Band, duo-ul Masomenos, Jazzanova, Livio & Roby, Marc Antona, Cezar, K!D Chriss, Dubtil, Village, Marwan, Mihigh, RQZ, Silent Strike Tiptoe, Videogram, Vj Plus și Vj Av/m, cât și datorită locației inedite în care se va desfășura: controversata Pădure a Baciului. Raluca Tomoioagă Nicola ne-a dezvăluit de unde a pornit ideea, cum se va desfășura evenimentul și de ce nu trebuie să lipsim de la Mioritmic.

Mioritmic: ce, unde, când? Cine sunt promotorii acestui concept?

Versurile Mioritmic vehiculează, în fapt, coordonatele acestei prime ediții ale festivalului: În pădurea Baciului/ La lăsarea soarelui/ Pe data doișpelui/ Începând cu ora 10/, o noapte magică, învăluită de mister datorită locației și experimentarea unui concept nou pentru Cluj, cu o multitudine de artişti care vor concerta concomitent pe 3 scene diferite.

 Într-un context inedit, în enigmatica pădure a Baciului, la doar 5 km de centrul orașului, din 3 corturi acoperite, fanii muzicii electronice vor avea parte de o experiență audio vizuală cu totul originală. O experiență inedita datorată atât inegalabilului sistem de sunet Funktion One cât și a unui sistem de proiecții și video-mapping animat de cei mai cunoscuți VJ ai momentului.

Colaborarea noastră cu Sunrise se datoreza faptului că avem o viziune congruentă privind conceptul de eveniment și asupra artiștilor pe care-i promovăm. Viziunea noastră se va întâlni cu așteptările tinerilor clujeni și nu numai, care au în comun pasiunea pentru muzică de calitate, cu care noi dealtfel i-am obișnuit.

De unde v-a venit ideea și mai mult decât atât, de ce?

Ideea s-a născut în urmă cu ceva timp, dar un proiect de asemenea anvergură a avut nevoie de un planning riguros pentru a prinde contur. Un atu important pentru noi este Clujul, oraș care și-a propus să devină capitală culturală a Europei, un oraș de referință pe harta României și un loc în care evenimentele muzicale sunt așteptate mereu cu nerăbdare. Particularizând, acest festival este mai mult decât un eveniment muzical, atât prin amploare, cât și prin tușa de nonconformism și profesionalism.

De asemenea, mulțumim autorităților, Primăriei, Cosiliului Județean și Muzeului Etnografic pentru sprijinul acordat încă de la început.

 Am vazut un line-up impresionant. Sunt confirmate toate numele?

Line-upul este un mix de artiști consacrați și îndrăgiți de publicul clujean, dar și premiere pentru oraș. Nu numai că sunt confirmați, dar sunt artiști care revin cu foarte mult entuziasm în Cluj, și în special la un eveniment de asemenea proporții.

Băieții de la Audifofly se află pe lista celor mai îndrăgiți artiști ai clubului Midi, toate evenimentele lor au rămas de referință, motiv pentru care am dorit să-i readucem. Consacratul Lee Burridge este un alt nume valoros  care ne-a încântat cu seturile lui atât pe litoral la Sunwaves cât și la Midi. Pentru iubitorii de muzică live Akua Naru & Band vor fi prezenți cu întreaga lor reprezentație iar Jazzanova și Silent Strike vor completa programul, pe lângă Village și Marwan.

Nu ne lipsesc nici artiștii români consacrați, Rhadoo, Cezar, Livio & Roby, toți ocupând un loc aparte în line-up-ul din acest an. Mai este confirmat și Marc Antona, invitat permanent al petrecerilor Music On cu Marco Carolă din Ibiza, dar și japonezul Fumiya Tanaka, alături de duo-ul francez Masomenos.

Cât costă un bilet și de unde se pot achiziționa?

Prețul biletelor în avans este de 30 lei. În Cluj, pot fi cumpărate de la Club Midi prin Alin (0752 238 787) și Bogdan (0752 238 780) sau de la magazinul Outwear.

Pentru cei din restul țării care doresc să achiziționeze bilete în avans oferim bilete în divere locații din București, Brașov, Târgu Mureș, Mediaș sau Timișoara.

Numărul de bilete în avans este limitat, astfel că în seara evenimentului, prețul va fi 40 lei până la ora 00.00 și 50 lei după. Mai multe detalii se pot găsi pe pagina de facebook a evenimentului sau la numărul de informații a Clubului Midi.

Lumea va veni la Mioritmic pentru că…

Lumea va veni pentru a trăi o experiență nouă și memorabilă, pentru artiștii prezenți , pentru un sunet de calitate și nu în ultimul rând pentru o noapte de dans și distracție alături de prieteni.

Să nu uităm că pădurea Baciului e un loc magic, considerat de mulți o poartă spre o altă dimensiune. Poate reușim să accesăm această poartă prin muzică, să ne abandonăm pentru o noapte, să trăim Mioritmic!