Mai bine de 10.000 de vizitatori au participat la Transilvania Fest 2013, festival itinerant de cultură şi mâncare, organizat la Cluj la finele săptămânii trecute, în Piaţa Unirii.
În cadrul târgului de produse tradiţionale, la mare căutare au fost brânzeturile şi carnea afumată, prăjiturile de casă, legumele, mierea, uleiurile presate la rece, gemurile, dulceţurile şi ţuica de prune.
Cei aproape 150 de producători, meşteşugari şi artizani care au participat la festival anul acesta provin din judeţele Cluj, Sibiu, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Mureş, Braşov, Harghita şi Bihor. Unii dintre ei şi-au epuizat stocurile şi s-au reaprovizionat, în urma solicitărilor venite din partea vizitatorilor.
Transilvania Fest s-a desfăşurat între 20 şi 22 septembrie 2013, fiind organizat de Asociaţia Transilvania Fest, alături de Consiliul Judeţean Cluj, prin Asociaţia Produs de Cluj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Credite foto: Nagy-Tőkés Csongor