Firul de ață și Private Dinner/Transilvania Fest

Mă număr printre norocoșii care au fost invitați să ia parte la o cină privată cu familia Rațiu, chefi și reporteri din Anglia și România, veniți cu drag să descopere tărâmurile noastre în cadrul Transilvania Fest.

Piesa de rezistență a serii a fost mâncarea transilvăneana reinterpretată. Așteptările au fost mari, dar Adrian Hădean și Ciprian Tătaru au fost la înălțime.

[easyrotator]erc_10_1379873416[/easyrotator]

Invitată să supervizez puțin aranjarea mesei, m-am trezit într-o furtună specifică nouă, echipei revistei. Din milioane de motive, nereținute fiindcă rezultatul contează, nu au ajuns în prima fază farfuriile suport, apoi  treptat am realizat că lipseau farfuriile pentru felul principal, paharele de șampanie, decorurile pentru masă. În viziunea mea, aproape tot.

Am respirat adânc și în două ore, scormonind în cămara gazdei, Cristian Bucur, am găsit: hârtie de împachetat, ață de borcane și am „împrumutat” de la bucătari hârtia de copt și ghiveciul cu plante aromatice.

Sună a film, dar nu este!

[easyrotator]erc_6_1379873722[/easyrotator]

Tansformarile punctuale (vi le descriu pentru că puteți face față ușor unei situații de „criză” dacă vă concentrați/inspirați un pic din necazul unora).

Paharele de șampanie – mai puțin cu 4 la număr – întâmpinarea invitaților  a trebuit regândită pe loc. Am reinterpretat cu zel Kir-ul Royal printr-o rețetă brevetată începând de ieri. „Kir transilvănean” by Gh. O dungă subțire de vișinată, apoi prosseco rose. Combinație delicioasă. Pahare de  de cocktail aveam suficiente! Invitați multumiți!

IMG_1963

Fețe de masă prea mici. Am pus 3 bucăți, una lângă alta. Pentru a estompa diferențele de nuanță și pentru a adăuga savoare fondului mesei, am „placat” partea centrală cu hârtie de împachetat. Lateralele le-am trasat cu ajutorul sforii. Piesa centrală a mesei a fost un bol găsit în garajul casei, hârtie de copt mototolită, cimbrul  bucătarilor și… voilla. Avem piesa centrală.

[easyrotator]erc_24_1379873928[/easyrotator]

Firul aței  și hârtia de copt au fost apoi înfășurate pe tot ce mi-a stat în cale. Coș de pâine, solnițe, naproane. Cele mai interesante au fost de departe sforile de la naproane. Invitații s-au întrecut în noduri marinărești, spânzurători și împletituri.

[easyrotator]erc_27_1379874152[/easyrotator]

Acestea au fost bătăliile mele, dar provocările le-au avut fiecare în parte: bucătăria, Pr-ul, Laura, peronalul venit din partea familei Rațiu, Teodora Enache, etc.

Dar, totul e bine atunci când se termină cu foarte bine, așa cum s-a întâmplat aseară.

Un moment aparte a fost concertul oferit de Teodora Enache. Am ales o piesă doar pentru voi și v-o dedic din suflet!

Foto: Adi Hădean, arhiva personală Genoveva Hossu

No Comments Yet

Comments are closed