Una caldă, una rece, la Colours of Cluj

Ziua de ieri de la Colours of Cluj a fost cu una caldă şi-una rece. Nu mă refer la culori, ci la senzaţiile transmise de evenimente. Pe la 19, în Piaţa Unirii se dansa tango. Când am ajuns erau doar profesioniştii, în nici jumătate de ora, colţul amplasat special pentru dans s-a umplut. E ceva de încercat, nu trebuie să te pricepi prea mult, doar să ai curaj. Astăzi e seară cu salsa.

2013-08-02 19.31.12

De la dans am pornit spre Happeningul de la Depozitul de Filme, curioasă şi de loc şi de proiecţia surpriză. Depozitul de Filme e la câteva minute de locul unde am fost de-atâtea ori, fără să am habar că există aşa ceva în zonă. Mă refer la autogară. Nu ezitaţi, strada Maiakovski e mult mai aproape decât pare pe hartă şi chiar merită să faceţi o vizită până acolo. Cine ştie, poate vă vin idei despre ce s-ar putea face cu un asemenea loc, înainte să cadă în capcana vreunor afaceri imobiliare.

2013-08-02 21.07.03

Tudor Giurgiu a venit aseară cu acest îndemn, înainte şi după proiecţia unei scurte părţi a documentarului la care lucrează, numit „Cinema, mon amur”, odată cu care se va realiza şi o platformă online, care va cuprinde poveştile sălilor de cinema dispărute din ţară sau ale spaţiilor ca acesta, care a încetat să mai funcţioneze din 1999 şi care îţi dă impresia că apocalipsa s-a încheiat şi s-a petrecut acolo.

2013-08-02 21.06.05

Pentru mine, happeningul de aseară a fost să văd acele imagini de la Depozitul de Filme, din proiectul amintit, să aflu cum s-a distrus, cum a fost înainte şi cum a devenit un fel de loc de joacă (trambulină şi cine-puzzle) pentru copiii din zonă şi toate astea stând chiar acolo, la depozitul de filme aflat în paragină, căutând cadre cunoscute şi numărând rolele de film atârnate prin copaci. Mai multe informaţii găsiţi pe clujulcultural.ro.

2013-08-02 21.06.45

Seara am încheiat-o în Piaţa Unirii, unde i-am ascultat pe cei de la Satellites şi Mushroom Story. În seara aceasta vor urca pe scenă Mojo Barrel, Quantum Drive şi Kaleidonescu. La ora 22:00, pe strada Potaissa îl veţi putea asculta pe Alexandru Negriuc, într-un recital la pian aparte. De la 19:00 începe mult aşteptata noapte albă de la Grădina Botanică, ce se va încheia cu spectacolul de teatru-dans “This is my body. Come into my mind”, al companiei clujene Create.Act.Enjoy. Staţi cu ochii pe program!