O nouă proiecţie de film la Salina Turda

cercuriProiecţiile de pe marele ecran din Salina Turda continuă. Mâine, 16 august, la 80 de metri sub pământ va avea loc proiecţia filmului „Cercuri”, regizat de Srdan Golubovic. Filmul a fost proiectat cu succes şi la TIFF. Turdenii şi vizitatorii salinei îl pot viziona mâine, începând cu ora 17:00, în amfiteatrul minei Rudolf.

“Filmul de săptămâna trecută a fost foarte bine primit atât de cinefilii români, cât și de străinii care au participat la proiecție, semn că realismul subiectelor selectate are puterea de a sensibiliza, stârni emoții și aprecieri. În această săptămână provocăm publicul cinefil cu o nouă peliculă, care pune pe tapet dilemele de care ne lovim în fiecare zi, dar puse într-un context tragic, cel al conflictului din Bosnia-Herțegovina. Sperăm ca și această proiecție să facă amfiteatrul minei Rudolf neîncăpător”, a declarat Vasile Nemeș, directorul general al Salinei Turda.

Filmul Cecuri (2012), recompensat cu Premiul juriului ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, și cu Premiul special al juriului la Festivalul de Film Sundance, prezintă destinele frânte ale unor oameni puși în fața unor decizii dificile.

Proiecția are o durată de 112 de minute, iar accesul publicul se face în baza biletului de intrare în salină.