Viaţa din afara topurilor

Unii oameni funcționează foarte bine pe baza clasamentelor făcute de alții sau de ei înșişi. Știu mereu unde-i cea mai bună ciorbă și care-s următoarele patru de sub ea, mănâncâ doar în restaurante de top, ba mai mult, alcătuiesc chiar și clasamente cu cele mai proaste locuri în care au mâncat. Înșiră vinurile de sus în jos și invers, pe baza unui punctaj prestabilit, își trăiesc viața între două axe care se întretaie undeva și care le oferă indicații sigure despre alegerile pe care trebuie să le facă pentru a avea experiențe bune. fagure-1-400x267

Nu-i nimic rău în asta, însă eu nu pot fi așa. Mintea mea e ca un fagure, viața mea nu-i liniară, “căsuțele” în care pun la păstrare amintirile experiențelor mele sunt așezate într-o structură complexă care exclude liniaritatea și care mă împiedică să alcătuiesc topuri cu alt scop decât acela al divertismentului.

Și cum nu-mi rămâne prea mult timp pentru divertisment zilele astea, prefer să mă concentrez pe ce e cu adevărat important pentru mine: familia mea, munca mea, sănătatea mea. Vreți să faceți topuri? Foarte bine, dar încercați să nu neglijați viața din afara lor. E plină de lucruri surprinzătoare și imposibil de poziționat în clasamente. Să fiți sănătoși.

Foto: Adi Hădean

Adi Hădean
Adi Hădean

Știu ce am de făcut în fiecare zi pentru ca viața mea să fie așa cum îmi doresc și pentru a putea merge la culcare cu un zâmbet pe față.