Două noi expoziții se deschid miercuri la Contemporar, spațiul dedicat artei contemporane

foto spatiu Contemporar 3

Contemporar se pregătește pentru următoarele expoziții care vor fi deschise publicului în perioada 19 februarie – 14 martie 2025 – „La Bine și La Rău / Through Thick and Thin” (organizată de MATCA artspace) și „Run Artist Run” (organizată de Lateral ArtSpace).

Vernisajul celor două expoziții va avea loc miercuri, 19 februarie de la ora 18:00, iar joi, 20
februarie, publicul e invitat la o dezbatere publică în relație cu cele două expoziții pe tema
spațiilor artist-run, coordonate de artiști. La dezbatere participă Dan Perjovschi, Cristina Curcan, Lucian Indrei, Alexandra Mocan și este moderată de Mihai Iepure-Górski.
Intrarea la toate evenimentele din cadrul Contemporar este liberă.

Inițiat de Centrul Cultural Clujean și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Contemporar se află în incinta Colegiului Academic al UBB Cluj/Auditorium Maximum, pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 5, parter, Cluj-Napoca.

La Bine și La Rău / Through Thick and Thin
Organizator: MATCA artspace
Artiști: Alina Andrei, Ana Avram, Sasha Bandi, Dan Beudean, Alexandru Mihai Budeș & Lisa Marie Schmitt, Vlad Brăteanu, Flaviu Cacoveanu, Oana Fărcaș, Camilia Filipov, Alexandra Mocan,  MuLu, Alexandru Muraru, Cătălina Nistor,  Mihai Teodorescu, Matei Toșa,  Ziar „La Bine și La Rău / Through Thick and Thin” este o expoziție care explorează relațiile, solidaritatea și rezistența în comunitățile artistice, reflectând atât asupra propriului nostru rol ca spațiu artist-run, cât și asupra angajamentului artiștilor de a-și menține activitatea în contexte dificile.

Prin această intervenție în spațiul Contemporar căutăm să spunem ceva despre modul marginal în care arta este susținută în România, loc unde, în lipsa unor structuri alternative cum sunt spațiile artist-run, sau alte colective independente, nu există prea multe instituții dedicate artei contemporane, și mai ales instituții care să colaboreze cu artiști tineri.

Prin expoziția în cauză și activitatea noastră generală, căutăm să revendicăm locul și
importanța unor artiști care au ceva de spus când încă e timpul lor. Un centru de artă
contemporană local ar trebui să privească atât în afară, cât și îndeaproape, localizând și
încurajând dezvoltarea artei prin urmărirea atentă a activităților semnificative care pun bazele dezvoltării acestui sector.

MATCA artspace este un spațiu artist-run independent din Cluj-Napoca, reconfigurat dintr-un fost atelier de pielărie. Inițiat în 2017 de Alexandra Mocan, Alexandru Muraru și Matei Toșa, spațiul a fost formulat pentru a răspunde nevoii de platforme accesibile pentru artiștii locali.

No Comments Yet

Comments are closed