Madrigal: Ritualuri – Spectacolul extraordinar de închidere FITS 2024

Spactacolul Extraordinar RITUALURI_landscape

 

Corul Madrigal – dirijor Anna Ungureanu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Muzeul ASTRA prezintă publicului Spectacolul Extraordinar „Ritualuri”. Spectacolul în aer liber va încheia cea de-a 31-a ediție FITS, pe 30 iunie, cu începere de la ora 21:00, pe malul lacului din Pădurea Dumbrava – Muzeul ASTRA Sibiu. Spectacolul se va desfășura în avanpremieră sâmbătă, 29 iunie, de la ora 22.00.

Accesul publicului la evenimente se face începând cu ora 20:15, iar biletele se achiziționează la intrarea în Muzeul ASTRA, sau online de pe platformele:

iabilet.ro  – iabilet.ro/bilete-sibiu-spectacolul-extraordinar-ritualuri-99525/   

bilete.ro bilete.ro/ritualuri-gala-de-inchidere-fits/ 

„Ritualuri” este un spectacol-concept, construit în jurul ritualurilor universale – pentru pace, de lume, religioase și pentru natură. Conceptul este semnat de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturica. 

 

Spectacolul a fost creat special pentru ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, și se va desfășura după apusul soarelui, pe malul lacului Dumbrava.

După concertul Corului Madrigal, în spațiul Muzeului ASTRA vor fi puse în scenă multiple secvențe dedicate ritualurilor, până la ora 01:00 în noapte. Zona din jurul lacului va deveni un univers performativ divers, unde spectatorii se vor bucura de video mapping în pădure, vor interacționa cu actori, dansatori, corurile de copii Cantus Mundi, percuționiștii Young Beats și Zoli Toth, Ansamblul „Tihii Dunai”/ „Dunărea liniștită” de la Brăila, dirijor Maria Milea, creatoarele populare de la șezătoarea din Ozun și multe alte surprize.

La Muzeul ASTRA vor fi prezente corurile de copii din cadrul Programului Național Cantus Mundi: „Waldorf” Iași, dirijor Daniel Popa; „Unirea” Focșani, dirijor Ana-Maria Rusu; Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, dirijor Nicoleta Țâmpu și „Junior Vip & Vox Infantes” Cluj-Napoca, dirijor Anca Mariaș.

Spectacolul Extraordinar „Ritualuri” încheie seria evenimentelor susținute de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” în cadrul FITS 2024: 
  • Gala de deschidere a FITS 2024 – spectacol-poem dedicat prieteniei, cu participarea extraordinară a invitaților Constantin Chiriac, Pippo Delbono și Tim Robbins; 
  • Muzeul Madrigal – expoziții emblematice despre 61 de ani de istorie Madrigal, deschise publicului în perioada 22 și 30 iunie, la Muzeul Național Brukenthal;
  • Lansarea Revistei Madrigal – primul număr al revistei trimestriale dedicate artelor spectacolului din România a fost lansat în cadrul Bursei Internaționale de Spectacole de la Sibiu.

Spectacolul Extraordinar „Ritualuri” se desfășoară în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Muzeul ASTRA, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan București, Institutul Național al Patrimoniului.