COS SS24 ȘI COS ATELIER SS24 PE CATWALK, ÎN ROMA

COS_SS24_Hero_Shot_2x3

COS s-a întors pe podium pentru prima sa prezentare din Roma. Ieri, în capitala Italiei brandul a prezentat pe podium linia principală SS24 și colecția capsulă Atelier.

Prezentarea a avut loc în cadrul Corsie Sistine, parte a unui spital din secolul al XV-lea,
cunoscut ca cel mai vechi din Europa. Clădirea a fost păstrată și restaurată de către
organizația locală de sănătate ASL Roma 1 (L’Azienda Sanitaria Locale). O structură modernă realizată din voal reciclat s-a juxtapus cu locația istorică, în timp ce modelele – inclusiv iconicul supermodel italian Mariacarla Boscono- au dezvăluit 33 de ținute elegante înconjurate de peste 1000 de metri pătrați de fresce.

În acest sezon, volumele fluide și materialele delicate, trasparente, suprapuse întâlnesc liniile sculpturale, combinând drapajul elegant cu precizia croielii. Bluzele fără umeri și pantalonii amplii îmbracă purtătorul, creând o imagine dinamică, cu volume jucate care emană încredere. Piesele în tradiționalul stil relaxat sunt reinventate din materiale semitransparente care curg în cascadă pe corp, în timp ce costumele clasice realizate din mătase fină oferă o siluetă lejeră și nestructurată.

COS a introdus pe podium și piese din cea mai nouă colecție Atelier, care continua să se
distingă prin materiale fine și atenție impecabilă la detalii. Ținutele statement includ umeri supradimensionați plisați manual, fuste sirena și lungimi maxi fluide, în timp ce costumele și tricotajele sunt redefinite prin mâneci alungite și revere pliate spre interior. Experimentând cu tehnica, manipularea și tăierea materialelor, textura suprafeței jachetelor din piele, balerinilor și mocasinilor este îmbunătățită. Pantalonii amplii plisați au marginile pictate manual, creând profunzime și dând sentimentul de mișcare fluidă.
Studiind materialitatea luminii, COS experimentează cu infuzia de culoare prin intermediul materialelor și suprafețelor translucide. Tonuri de roșu folosite în styling-uri îndrăznețe creează un contrast izbitor pe un fundal neutru – albastru oțel, negru, alb și nisipiu. Meșteșugul tradițional este îmbinat perfect cu principiile moderne de croitorie.

Angajamentul brandului față de designul durabil și calitatea fără compromisuri continuă și în cele mai recente colecții. Mai multe materiale provenite din surse sustenabile sunt prezente, inclusiv fire de hârtie, materiale reciclate și fire certificate de Responsible Wool Standard.

O selecție de articole din colecția de pe podium va fi disponibilă imediat în magazinele COS și pe cos.com, urmând că restul pieselor să devină disponibile pe parcursul sezonului cald. Colecția Atelier va fi lansată oficial începând cu luna Aprilie.

No Comments Yet

Comments are closed