IWA Christmas Bazaar, la cea de-a 30-a ediție: comunitatea diplomatică din România reunește, în scop caritabil, peste 600 de voluntari din 60 de țări

Poster IWA Bazaar 2022

Asociația Internațională a Femeilor din România (IWA) organizează duminică, 11 decembrie 2022, între orele 10:00 și 16:00, în București, la Biblioteca Națională a României, Bd. Unirii nr. 22, cea de-a 30-a ediție a Bazarului diplomatic de Crăciun, „IWA Christmas Bazaar”. Evenimentul caritabil se desfășoară sub egida Ministerului Afacerilor Externe, reunind peste 600 de voluntari din 60 de țări. 

„Sunt onorată să fac parte din comitetul de organizare a Bazarului de Crăciun, anul acesta în calitate de președinte al IWA. Cunosc îndeaproape impactul real pe care îl are acest eveniment în viața comunităților pe care le sprijinim. Fie că vorbim despre centre de plasament, spitale, cămine de bătrâni, adăposturi pentru victime ale abuzului sau ale violenței fizice, adăposturi pentru persoane fără locuință sau centre de zi pentru copiii ai căror părinți sunt plecați din țară, noi rămânem aproape de acești oameni și ne unim eforturile pentru a le aduce bucurie de Crăciun și în fiecare zi”, a declarat Delia Sfetcu, Președinte IWA.

 

Cea de-a 30-a ediție a Bazarului, specială prin caracterul său aniversar, se dorește a fi o experiență inedită pentru cei care doresc să contribuie la susținerea persoanelor aflate în dificultate. Astfel, în cadrul evenimentului, vizitatorii se pot bucura de o atmosferă multiculturală, de programe de muzică și dans, demonstrații de meșteșuguri și obiceiuri culinare, de prezentări de obiecte tradiționale, specifice fiecăreia dintre cele 60 de culturi reprezentate, totul prin generozitatea și implicarea a peste 600 de voluntari.

„În ultimii doi ani ne-am reinventat și am organizat Bazarului în format hibrid, din cauza pandemiei. Am așteptat cu nerăbdare și cu emoție ocazia de a ne revedea cu toții fizic, iar acum, împreună cu misiunile diplomatice acreditate în România, precum și cu reprezentanți ai comunității expat, ne-am unit forțele și suntem pregătiți să facem și mai mult bine în jurul nostru. Anul acesta prezentăm publicului Bazarul într-o locație nouă, acolo unde am pregătit numeroase surprize la standurile țărilor participante și momente culturale deosebite. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest exercițiu special de solidaritate, de diplomație publică și culturală”, Marina Coandă Bundac, coordonator al ultimelor 10 ediții ale Bazarului de Crăciun.

În fiecare an, comunitatea internațională din România răspunde invitației IWA de a sprijini proiectele locale în care organizația este implicată. Fondurile strânse din vânzarea produselor tradiționale ale țărilor participante și din sponsorizări vor fi redirecționate către asociații care sprijină persoane aflate în dificultate.

Despre IWA

IWA – Asociația Internațională a Femeilor din România – este o organizație neguvernamentală și nonprofit înființată în 1978. IWA este formată din membre provenind din Corpul Diplomatic acreditat în România, dar și din comunitatea civilă – culturală sau de afaceri –, reprezentând peste 60 de țări.