FIN-ECO SA, operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, investește în creșterea capacității de tratare a levigatului

Stație FIN-ECO

Operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, FIN-ECO S.A., anunță demararea lucrărilor de instalare a unei noi stații de tratare a levigatului. Acțiunea se va realiza prin înlocuirea celei existente cu o instalație dotată cu tehnologie de ultimă generație. Noua instalație are o capacitate de 165 mc/zi. Soluția tehnică a fost proiectată și urmează să fie operaționalizată de compania internațională Klarwin, unul dintre liderii europeni în tehnologii pentru tratarea apelor municipale, reziduale și industriale.

„Investim constant în soluții pentru protecția mediului și pentru îmbunătățirea continuă și eficientizarea sistemului de management al deșeurilor la nivel local. Creșterea capacității de tratare a levigatului presupune trecerea de la o capacitate de 48 mc/zi, la 165 mc/zi. Toate acțiunile noastre sunt îndreptate spre protecția mediului”, a explicat Marcela Predescu, administrator FIN-ECO.

Stația de tratare a levigatului folosește tehnologia prin osmoză inversă, licențiată de Pall Corporation. Este vorba de un proces de purificare a apei ce va fi reintrodusă ulterior în circuitul natural.

 

„Autorizarea investiției de către autoritățile locale de mediu confirmă faptul că aceasta este de o importanță deosebită. Vorbim din punct de vedere economic, cât și pentru protecția mediului și sănătatea populației. Continuăm să monitorizăm toți parametrii. Dorim să ne asigurăm că activitatea de depozitare a deșeurilor respectă cele mai înalte standarde din domeniu”, a concluzionat reprezentantul companiei.

Ce este compania FIN-ECO?

FIN-ECO S.A. este operatorul Depozitului Ecologic Zonal Brașov. Își desfășoară activitatea în conformitate cu toate prevederile legale în domeniu. Folosește bune practici de gestionare a deșeurilor, având ca obiectiv minimizarea emisiilor de mirosuri și a tuturor emisiilor ce ar putea afecta mediul și ar putea produce disconfort pentru cetățeni. Compania lucrează cu cei mai buni specialiști la nivel internațional și cu lideri europeni în producția de tehnologii sustenabile în domeniul gestionării deșeurilor. Compania asigură un randament superior al instalațiilor din depozit. Obiectivul strategic al FIN-ECO S. A. este să devină cel mai verde și inovator operator din domeniu, până în 2025.