Atelier Kairos – arta covoarelor high-end țesute 100% manual în Nepal

Atelier Kairos – arta covoarelor high-end țesute 100% manual în Nepal

 

The Journey of a Rug

 

Atelier Kairos este un brand tânăr românesc de covoare statement lucrate manual și exclusiv la cererea clienților, care combină meșteșugul tradițional cu design-ul contemporan creat în România, desâvârșit prin arta artizanilor de covoare din Nepal,  moștenitori de secole a tehnicii de țesere tibetane.

Atelier Kairos, craftmanship 1 copyAtelier Kairos a fost lansat oficial în toamna anului 2020 de către duo-ul Horia Bercă & Sorin Urziceanu. Cei doi au expertize în domeniul IT, respectiv arhitectură și se cunosc din copilărie, de pe băncile școlii primare.

Pasiunea celor doi pentru design și pentru consumul responsabil a dus către crearea primului brand românesc de covoare lucrate manual, prin proceduri etice și ecologice și tehnici hand knotted atent executate într-un atelier nepalez cu o expertiză de trei generații.

Atelier Kairos, Craftmanship 2 copy

Colecția Atelier Kairos cuprinde 3 modele de covoare ce pot fi personalizate în funcție de dimensiune, prin combinarea celor mai bune fibre naturale (lână tibetană de la oi tibetane, mătase naturală și canepă) și o paletă de 600 de culori și vopsele premium, de proveniență elvețiană.

Covorul “Aventurine” este inspirat de piatra recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice, numită și “piatra dezvoltării personale”.

Aventurine rug 1 copyCovorul “Carousel” este un omagiu adus optimismului și speranței. Iar covorul “Wabi-Sabi” este inspirat de conceptul japonez wabi-sabi, de “frumusețea imperfecțiunii”, asociat cu pacea, serenitatea și progresul vieții.

Atelier Kairos, Carousel rug 3 copyAtelier Kairos, Wabi-Sabi rug 3 copy

Toate covoarele Atelier Kairos sunt lucrate în tehnica înnodată manual cu 155,000 de noduri pe metru pătrat, devenit trademark-ul brand-ului. Fiecare covor, creat la cererea clientului, este desăvârșit în funcție de dimensiunea și complexitatea design-ului. La realizarea unui singur covor lucrează între 30-40 de artizani. Procesul de producție al unui covor cuprinde mai multe etape care au în vedere sustenabilitatea,  unul dintre dezideratele brand-ului. Dintre aceste etape menționăm: procesul de vopsire, urmat de spălarea covoarelor – se folosește un sistem de filtrare și reciclare a apei, cu impact redus asupra comunității sau a grădinilor acestora, iar la final – finisarea covoarelor se face cu foarfece și instrumente care nu folosesc electricitatea.

 

 

În decursul lunii octombrie urmează lansarea a două noi modele de covoare în colaborare cu arhitectul Bogdan Ciocodeică iar în viitor, colecția va fi completată și de alte colaborări artistice.Atelier Kairos, Carousel rug copy 2

 

Vă invităm să urmăriți “The Journey of a Rug”, covorul care poate locui în casele a generații întregi, întins pe parchetul istoric sau pe cel cu sistem de încălzire sau pe suprafețe industriale; covorul care poate ocupa un perete, în rol de tablou. Aceasta este frumusețea artei covorului lucrat manual: anduranța, unicitatea, stilizarea spațiilor, în cel mai personal mod cu putință.

 

Web: https://atelierkairos.com/

Facebook: https://www.facebook.com/atelier.kairos.ro

Instagram: @atelier.kairos

 

 

No Comments Yet

Comments are closed