Pizza cu fiță servită la… truck. Mihai Călugăr, fondatorul Znob: „Vreau să demonstrez că nu trebuie să mergi la un restaurant scump să mănânci o pizza bună, o poți mânca și la truck.”

a90aaace-cfd6-4c0d-b3b2-7e76e68fce52


De la inginer pe șantier, la afacere de tip food truck cu pizza. Este povestea lui Mihai Călugăr, un tânăr pasionat de mâncare și de gătit, care și-a deschis la Cluj-Napoca un food truck în care vinde pizza bună, bună. Despre ce l-a determinat să facă această schimbare și despre motivele pentru care să alegi Znob Pizza, ne-a vorbit în acest scurt interviu.

Cum a început povestea Znob?

„De meserie sunt inginer constructor și am lucrat în ultimii 10 ani pe șantier. Am călătorit mult și fiind gurmand am încercat de toate pe oriunde am mers. Îmi place să gătesc pentru alții și îmi aduce mare satisfacție să văd bucuria lor atunci când îmi gustă preparatele. Cum am trecut de la hobby la afacere? Cu tristețe spun că am văzut multe restaurante intens promovate, iar când am ajuns acolo și am mâncat, am rămas profund dezamăgit și asta mai ales când a fost vorba de pizza. Așa că mi-am dorit să aduc ceva nou pe piață, ceva cu adevărat gustos. Sper că am reușit.”

 De ce Znob?

„Am creat Znob din dorința de a demonstra faptul că poți face un produs de calitate și într-un food truck și nu e musai să mergi la un restaurant de fițe sa mănânci o pizza buna. Acum va trebui să educăm publicul și să îl facem să înțeleagă că e cool să mănânci o pizza și la gheretă și că poți face poze cool, bune de postat pe Instagram și la truck (râde).”

Ce aduce nou pizza Znob?

„Am încercat să creăm o pizza foarte bună în ceea ce privește raportul calitate preț.Ne străduim să alegem produse de cea mai bună calitate: mozzarella trebuie să fie doar lapte, proscihutto cotto să fie cotto nu șuncă. Znob pizza e altceva din toate punctele de vedere. E diferită la gust și ca textură, blatul este subțire și crocant este făcut cu coacere dublă, iar marginea aceea caracteristică nu există. Nu în ultimul rând cred că cel mai important lucru e faptul că este o pizza foarte ușoară, aluatul fiind dospit la rece, astfel că poți mânca în fiecare zi pizza fără să ai senzația aceea de foarte plin.”

Vara, în plin sezon, truck-ul Znob Pizza e prezent la toate festivalurile de street food din Cluj, iar în extrasezon stă neclintit pe strada Alexandru Vaida Voievod nr. 53. Așadar, truck-ul ăla mare și fain colorat e greu de ratat!