„Și eu vreau să devin mamă!”- despre lupta împotriva infertilității

România se află printre primele țări din Europa care înregistrează un declin demografic îngrijorător si este la coada clasamentului când vine vorba despre numărul de proceduri de fertilizare în vitro.

baby1

Se estimează că în România se fac anual aproximativ 5.000 de fertilizări în vitro, de 10 ori mai puţin decât în Europa de Vest. Statisticile arată că, şi la noi, ca în toată Europa de altfel, unul din cinci cupluri nu poate obţine o sarcină pe cale naturală. Mai mult de jumătate dintre perechile care suferă de infertilitate nici nu ştiu că au acest diagnostic, pentru că nu ajung la un medic specialist, iar cele care primesc diagnosticul renunţă destul de repede la proceduri din cauza costurilor foarte ridicate, costuri între 3.000 si 5.000 de euro. România este singura ţara din Europa care nu susţine financiar nici măcar o procedură completă de fertilizare in vitro, la nivelul Ministerului Sănătății fiind decontată doar suma de 6.200 de lei.

În iunie 2018, Primăria Capitalei, partener în lupta împotriva infertilității, a demarat campania „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV1” care presupune acordarea unui sprijin financiar consistent pentru efectuarea procedurilor de Fertilizare in Vitro. Având în vedere rata mare de succes înregistrată în prima etapă a acestei campanii de 70 la sută, dar si gradul mare de adresabilitate, Primăria Capitalei a decis extinderea proiectului și demararea etapei a II-a: „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV 2” prin ASSMB.

baby2

Vă invităm mâine, 12 martie, la ora 12.00, la Maternitatea Giulești pentru a vorbi despre acest subiect sensibil cu medici, specialişti în infertilitate, paciente care au luptat sau încă mai luptă pentru a învinge această boală în cadrul unui eveniment inedit – “ȘI EU VREAU SĂ FIU MAMĂ!”.

Veţi avea ocazia să le cunoaşteţi personal pe câteva dintre femeile puternice şi curajoase care au acceptat să îşi spună povestea vieţii lor în cadrul campaniei „4 minute de sinceritate. Despre infertilitate”, campanie iniţiată de o pacientă împreună cu Asociaţia „Și eu am dreptul să fiu părinte” şi susţinută de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

No Comments Yet

Comments are closed