Cred Că Sunt Extraterestru vine cu un videoclip nou, „Văd Lumea Cum Vreau Eu Să Fie”

Trupa Cred Că Sunt Extraterestru este un proiect marca Culese din Cartier, inițiat de AFO și Bean în 2015, în studioul Baba Novac. Băieții au adus pe piață un sound original, energic. Fuziunea între rap și alternativ, electro, funk sau chiar rock psihedelic este dublată de versuri inspirate de experiențe reale trăite de AFO, care mereu devin o metaforă a unor povești. Pe 30 septembrie, scena de la Apollo 111 va fi locul unde Cred Că Sunt Extraterestru va lansa videoclipul piesei „Văd Lumea Cum Vreau Eu Să Fie”. „Povestea acestei melodii este una foarte frumoasă. Eu, omul-extraterestru, am călătorit în timp și îmi aduc aminte încet-încet ce m-a făcut să fiu diferit”, ne spune Emil Teleagă (AFO).

Ce te inspiră atunci când scrii versurile unei piese? 

În general, piesele Cred Că Sunt Extraterestru sunt poveștile vieții mele (AFO) puse pe melodii. rar pun în temă subiecte generale. Mai multă energie și putere îmi iau din melodiile în care vărs o bucată din sufletul meu.

CCSE

Fiecare artist vede lumea din jur diferit, iar ceea ce creează oglindește perspectiva lui. Care este viziunea ta?

Am o dorință încă din copilarie să spun tot ce am pe suflet și am ales muzica sau muzica m-a ales să fac asta… Sunt diferit, pentru că nu eram acceptat în copilarie de către ceilalți copii, deși simțeam undeva în adâncul meu că doar urmându-mi instinctele pot supraviețui și îmi pot salva visul. Eu cred că am reușit. Ăsta e doar un început pentru o mică filă de istorie pe care o scrie Cred Că Sunt Extraterestru, o trupă care nu e ca nici o altă trupă de la noi.

Pe 30 septembrie lansați un nou videoclip, „Văd Lumea Cum Vrea Eu Să Fie”. Ce poveste spuneți de această dată celor care vă ascultă muzica?

Povestea acestei melodii este una foarte frumoasă. Eu, omul-extraterestru, am călătorit în timp și îmi aduc aminte încet-încet ce m-a făcut să fiu diferit. Refrenul melodiei spune „De mic, încă din copilărie / Cred Că Sunt Extraterestru / Văd Lumea Cum Vreau Eu Să Fie / Că nu sunt la fel ca restul”. Sunt eu, omul-copil care încă mai crede în visul de atunci și acum, cu ajutorul mijloacelor și cunoștințelor acumulate am ajuns să materializez acel vis. În cazul meu visul este viața pe care o trăiesc.

De la ce concept a pornit vizualul noului material?

Conceptul vizual aparține în totalitate regizorului Andrei Mîndru, prieten mai vechi, cu care am mai colaborat de-a lungul anilor. De data asta ne-am imaginat un album 2 Cred Ca Sunt Extraterestru, cu tot cu identitate vizuală și mesaj. Ideea vizuală a acestui videoclip ține în spate tematica întregului album „Văd Lumea Cum Vreau Eu Să Fie, Nu Așa Cum Este”. Eu i-am spus care e tematica, el a venit cu ideea. Fair enough, nu?

Sunt foarte mândru de rezultat și mă bucur că așteptarea a meritat din plin. Nu am mai scos de 2 ani de zile nimic, am stat și am lucrat zi și noapte la idei.

Muzica voastră are mereu mesaje îndrăznețe, spuse original, care ajung la public, pentru că vorbiți despre experiențe personale. Ce vor trăi fanii când vor vedea lumea cum vor ei să fie?

Îmi doresc ca lumea să trăiască aceeași experiență pe care o trăiesc și eu atunci când compun sau când mă lupt să îmi pun visele în prim plan. Mi-aș dori ca fanii noștri să rămână la fel de îndrăgostiți de piesa asta, de albumul pe care urmează să îl lansăm, la fel de mult precum au trăit experiența „Zbor”, „Floare de Maidan” sau „Start Rec”. La noi în sat se mai numește și efectul de „piele de găină”, atunci când ne iese câte o piesă mișto.

Cum este Extraterestrul care vorbește prin versurile voastre?

E un tip de treabă, care iubește atunci când toți îl văd ca pe o amenințare și care suprapune suflet peste sunet, ca să compună rețete de vindecare. De aici încep să filosofez și mai bine las muzica să aline pe cine are nevoie.
Multumesc!

No Comments Yet

Comments are closed