Logiscool, școala internațională care deschide calea către programare copiilor din România prin jocuri

Domeniul IT nu mai este de mult unul destinat adulților. Încet, încet interesul pentru programare se dezvoltă și în rândul copiilor care încă de pe acum vor să acumuleze cunoștințe și abilități care să le asigure pe viitor un job foarte bine plătit. Nevoia unei școli care să îi ajute pe cei mici să facă primii pași în lumea programării a fost observată și de Dana Bănică, un antreprenor cu experiență. Inspirată de modelul unei școli de programare din Ungaria, Dana a adus pentru prima dată la București școala Logiscool. Misiunea Danei Bănică nu se încheie aici. Pentru că vrea să le ofere copiilor din  întreaga țară accesul la programele de învățare Logiscool, își dorește să extindă sub formă de franciză, cu ajutorul celor la fel de pasionați ca ea, numărul școlilor Logiscool și să ajungă în toate marile orașe din România.

postat 4

Dana Bănică este un antreprenor cu o experiență de peste 12 ani în industria evenimentelor și serviciilor pentru copii. Logiscool a apărut în București atunci când Dana, care avea experiență în interacțiunea cu copiii și părinții, a intuit potențialul unei asemenea investiții. A înțeles că domeniul IT, care este în plină dezvoltare în România, nu poate să neglijeze acest segment, cel al copiilor. Inspirată de modelul școlii de programare din Ungaria, Dana și-a dorit să le ofere accesul la un astfel de program și copiilor din România. Așa că a deschis prima școală Logiscool în București.

Cum a apărut Logiscool?

Povestea Logiscool a început din nevoie, în anul 2014, la Budapesta. Fondatoarea școlii și-a dorit pentru fiica ei o școală de programare care să o pregătească pentru cele mai bine plătite joburi ale viitorului, cele din domeniul IT. Pentru că nu a găsit, a înființat școala de programare și robotică Logiscool. Conceptul unic a făcut ca Logiscool să depășească rapid granițele Ungariei. Așa se face că în prezent, școala există în 8 țări și în mai mult de 50 de locații. Până acum, școala Logiscool a pregătit peste 10.000 de copii la nivel european.

postat_3

La Logiscool totul se învață prin joacă

În România, Logiscool oferă cursuri de programare și robotică pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Cursurile sunt creative, adaptate fiecărei vârste și sunt ținute într-un mediu care îi inspiră și îi motivează pe copii să învețe cu plăcere și prin joacă și să conștientizeze că programarea este o activitate plăcută. Programa școlară este structurată pe module semestriale, care se parcurg în mai mulți ani de studiu. Programa ține cont, în același timp, de nevoile copiilor, astfel că aceștia pot veni la cursuri și dimineața și după-amiaza, în orice zi, inclusiv în weekend. Deși poate părea complicat pentru adulți, prin joacă, elevii învață de la vârste mici să codeze singuri jocuri și aplicații pe calculator și chiar să programeze roboți.

Logiscool înseamnă: instructori tineri, echipamente performante și un mediu plăcut de învățare

Logiscool pune foarte mult accent pe condițiile oferite elevilor, care îi ajută să ajungă mai repede către succes. De aceea, instructorii sunt tineri și entuziaști, gata să le ofere celor mici informațiile și sprijinul de care au nevoie. Fiecare grupă are între 6 și cel mult 12 cursanți, pentru ca instructorii să se poată ocupa de fiecare în parte. Școala este de asemena dotată cu echipamente performante pentru ca elevii să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții.

postat_1

Scoolcode, platforma de educație pentru limbajele de programare

Scoolcode reprezintă o altă noutate pentru România, fiind o platformă educativă pentru limbaje de programare prin care se pot crea jocuri și animații. Astfel, elevii Logiscool o pot accesa și de acasă, să poată pune în practică ceea ce au învățat la cursuri.

Cum sunt structurate cursurile?

Cursurile Logiscool încep în fiecare semestru școlar și sunt modulare, un modul având un semestru. Cursurile se țin o dată pe săptămână, iar fiecare diureză o oră și jumătate. Tematica lor este următoarea:

  • Programare: crearea de jocuri și aplicații pentru calculator
  • Programare – KODU: crearea de jocuri 3D pe calculator
  • Robotics LEGO: crearea și programarea roboților LEGO
  • Cursuri de introducere în IT: curs interactiv pentru elevii din clasa întâi

postat_2

Cât costă cursurile la Logiscool?

Taxa de curs este 290 de lei pe lună, iar dacă au ratat o lecție, elevii pot să o recupereze gratuit.

Taberele urbane

Logiscool organizează pentru copii tabere urbane pe perioada întregii veri. Astfel, copiii își pot petrece vacanța de vară într-un mediu dinamic și pot învăța lucruri noi sau pot exersa ceea ce au învățat în primul semestru de școală.