Ricchi e Poveri concertează la București și la Timișoara

Duoul Ricchi e Poveri va susține două concerte în România, unul la Timișoara, pe 27 iunie, și altul la București, pe 12 octombrie.

Trupa Ricchi e Poveri revine în România la trei ani distanţă de la cea mai recentă întâlnire cu fanii români. Hiturile „Sará perché ti amo“, „Mamma Maria“ şi „Se m’innamoro“ se vor auzi în două seri de excepţie, în Parcul Rozelor din Timişoara, pe 27 iunie, și la Sala Palatului din Bucureşti, pe 12 octombrie, informează organizatorii evenimentului, Events.

Ricchi e Poveri concerte

Proiectul Ricchi e Poveri s-a născut în Italia anului 1967. Grupul, iniţial un cvartet polifonic numit Fama Medium din care făceau parte Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena, a suferit schimbări de componență (Marina Occhiena a plecat în 1981, iar Franco Gatti a părăsit şi el trupa în 2016). În prezent, trupa este formată din Angela Brambati şi Angelo Sotgiu.

„Sará perché ti amo“, piesa cu care trupa Ricchi e Poveri a participat, în 1981, la Festivalul din Sanremo, i-a adus faima: a depăşit graniţele Italiei, dominând topurile muzicale din Belgia, Franța, Austria, Germania și Spania. A bătut şi recordul de cel mai vândut single al anului, cu peste 7 milioane de exemplare. 1985 este anul consacrării definitive, trupa câştigând Festivalul din Sanremo cu piesa „Se m’innamoro“.

În cei 50 de ani de activitate muzicală, membrii trupei Ricchi e Poveri au lansat 17 albume de studio, 15 compilaţii şi au vândut peste 20 de milioane de discuri.

Lansat la începutul acestui an, cel mai recent single Ricchi e Poveri e intitulat „Marikita“ (Gărgărița). Este o piesă cu ritmuri latino, estivală, cântată în spaniolă şi aleasă de Fausto Brizzi pentru coloana sonoră a filmului „Poveri ma ricchi“. Noua melodie este disponibilă pe iTunes și distribuită de Sony Music.

https://www.youtube.com/watch?v=9SuTMU44eXE

 

Biletele pentru cele două concerte pe care trupa Ricchi e Poveri le va susține în România intră în vânzare începând de astăzi. Presale: până pe 9 iunie, biletele pot fi achiziționate la prețuri reduse – 70, 100, 140 sau 170 lei (Bucureşti) şi 70, 95, 130 sau 170 lei (Timişoara). Începând de pe data de 10 iunie, biletele costă 80, 120, 160, 200 şi 250 lei – VIP (București) și 80, 110, 150, 200, 250 lei – VIP (Timișoara), în funcţie de distanța față de scenă.

Biletele se pot cumpăra online, pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti).