TIFFashion – studenţii UAD vor realiza un costum pentru viitorul show al Loredanei

Una dintre cele mai bine îmbrăcate vedete din România, Loredana, a lansat o provocare inedită studenţilor Universităţii de Arte şi Design după proiecţia filmului său documentar, “Never Ending Story”, la cea de 15-a ediţie TIFF, în secţiunea TIFFashion: să creeze un costum special pentru ea.

Într-un workshop via skype la finalul proiecţiei documentarului, Loredana a lăudat şcoala de design de la Cluj, mărturisind că urmăreşte îndeaproape ce se întâmplă în designul de fashion în România şi a răspuns întrebărilor studenţilor explicând diferenţa dintre un costum de show şi unul de televiziune, cât de important este ca un costum de show să fie îmbrăcat-dezbrăcat repede, dar şi provocările creative prin care trece echipa sa pentru a aduce ceva nou de fiecare dată şi în partea de costum “care este o poveste în sine, parte din show”.

Considerată un cool hunter pur sânge, mereu cu un pas înaintea trendurilor, Loredana i-a invitat pe studenţi să-i trimită propuneri pentru costumele următorului show de la Sala Palatului, urmând că propunerea cea mai îndrăzneaţă să fie lucrată împreună cu echipa sa pentru a fi purtată pe scenă.

loredana

“Am fost onorată să le vorbesc studenţilor despre importanţa costumului de scenă şi despre atenţia pe care o acord împreună cu echipa mea costumelor în show-uri. Aşa cum am mai spus, ştiu că şcoala de design de la Cluj este una foarte bună, iar studenţii sunt foarte talentaţi şi aş fi foarte bucuroasă să port o creaţie a lor într-unul din show-urile viitoare. Aştept lucrările lor cu curiozitate şi îi asigur de sprijinul meu, şi acum, şi pe viitor, pentru că ştiu cât de important este să ai suportul celorlalţi la începutul unei cariere creative”, spune Loredana despre propunerea sa.

Documentarul “Never Ending Story” prezintă culisele unuia dintre cele mai mari show-uri realizate de Loredana, “Dragoste” şi este o lecţie – jurnal pentru toţi cei care vor să producă spectacole de asemenea amploare. Filmul conţine momente care amintesc de regulile şi disciplina din pit-stop-urile de la Formula 1, când Loredana îşi schimbă costumaţiile ajutată de echipa ei, în mai puţin de un minut.