London Fashion Week

Săptămâna modei, un eveniment reprezentativ pentru zilele noastre. Auzim despre el în ziare, la știri, pe internet. Dar oare despre ce este vorba? Un eveniment ce a luat o imensa amploare în ultimul deceniu. Un eveniment ce atrage mii de oameni din întreaga lume și îi pune laolaltă pentru a sărbători împreună arta și frumosul.

 Am avut ocazia să particip de câteva ori la acest eveniment organizat bianual. Deși are loc în mai multe capitale ale lumii (chiar și în București – vezi Bucharest Fashion Week), cele mai importante gazde sunt: New York, Londra, Milano și Paris. Acestea s-au facut remarcate de-a lungul anilor îndeosebiå prin obiceiul acestora de a cultiva iubirea pentru arta. Pe teritoriul acestor patru țări s-au născut cele mai marcante nume din industria modei, de exemplu: Burberry – UK; Dior, Chanel – Franța; Versace, Dolce&Gabanna – Italia; DVF, Marc Jacobs – SUA.

Our Vivids
Our Vivids

Anul acesta am luat parte la London Fashion Week. Au fost cinci zile extreme. Sentimentul acela de a fi acolo, de a respira același aer cu atâtea vedete internaționale, cu designeri renumiți, cu cei mai influenți oameni din lumea modei, este copleșitor. Este un vis ce îl aveam din copilărie și, iată că nimic nu este imposibil.

Our Vivids
Our Vivids

 Este greu să nu te lași inspirat de aerul boem și creativ ce te înconjoara. Cum ar putea fi altfel? Daca nu ești ghidat de un suflu interior de creativitate, nu ți-ai mai putea găsi locul acolo. Este, fără dar și poate, o lume minunată, dar extremă, câteodată chiar greu de digerat pentru necunoscători. Miile de oameni cu care intri în contact pe parcursul celor cinci zile au, cu toții, un numitor comun: pasiunea pentru modă. Fie că îi numim fotografi, modele, designeri, jurnaliști, bloggeri sau influenceri, cu toții am fost acolo cu un scop: să ne lăsăm inspirați!

Ben Ramshaw 2
Ben Ramshaw
Ben Ramshaw
Ben Ramshaw

Căutăm pretutindeni să găsim noi modele de urmat. Trăim într-o eră a vitezei în care timpul a devenit un lux. Nu ne permitem să pierdem timpul cu lucruri mărunte cum ar fi statul cu orele în dressing pentru a ne alege o ținută. Căutăm modele care să ne ghideze. Ei lansează trenduri, ei ne învață ce trebuie și ce  nu trebuie să purtăm, ei ne ridică și tot ei ne coboară. Personal, cred ca asta e frumusețea acestei lumi, nu ai timp să te plictisești de ea. O iubești cu fiecare zi ce trece mai mult și mai mult. Se pliază bine pe vorba aceea românească, „un rău necesar”.

street style
street style

Pentru mai multe detalii despre experienta la LFW si multe altele, vă aștept pe www.lastminutecouture.com.

Text semnat de Luana Codreanu