Tinerii își pot înscrie proiectele la Gala Națională a Societății Civile Tinere 2015

Luni, 13 iulie 2015, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, a fost lansată ediția 2015 a Galei Naționale a Societății Civile Tinere. Evenimentul, inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului, își propune să recunoască meritele tinerilor din întreaga țară prin premierea proiectelor remarcabile inițiate și realizate de tineri, pentru comunitate. Toate informațiile despre proiect se regăsesc pe www.galasocietatiiciviletinere.ro.
“În România avem foarte mulți tineri cu rezultate spectaculoase, avem o Gală a Societății Civile, însă vocea tinerilor nu este auzită suficient de puternic în acest cadru, așa cum ar trebui. De aceea, dorim ca prin Gala Societății Civile Tinere să încurajăm eforturile tinerilor și să recunoaștem, la nivel local și național, meritele acelora care se implică în proiecte, pentru comunități mai mici sau mai mari. Chiar dacă poate nu sunt proiecte de o anvergură foarte mare, cu siguranță sunt proiecte de impact, în care tinerii pun suflet”, Cristian Cosmin, Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului.
gala tineri 1
Gala Națională a Societății Civile Tinere se va desfășura în acest an în Capitala Europeană a Tineretului 2015 – Cluj-Napoca, după calendarul următor:
  • 13 iulie 2015 – Lansarea oficială a Galei
  • 21 septembrie – 21 octombrie 2015 – Depunerea aplicațiilor online
  • 21 octombrie – 7 noiembrie 2015 – Jurizarea aplicațiilor
  • 14 noiembrie 2015 – Festivitatea de premiere
Persoanele cu domiciului în România și cu vârsta între 14 și 30 de ani, sunt invitate să urmărească website-ul www.galasocietatiiciviletinere.ro și să își înscrie proiectele online, la categoria pe care o consideră cea mai relevantă pentru proiectul lor. Se pot înscrie sau pot fi nominalizați tineri care provin din orice mediu social sau organizațional, persoane fizice, organizații neguvernamentale de tineret, organizații neguvernamentale de studenți, licee de stat sau private, consilii ale elevilor, cluburi de tineri sau alte instituții publice sau private din România.Condițiile principale sunt:

  • să fi demonstrat rezultate deosebite la una dintre categoriile propuse
  • să se încadreze în limita de vârstă 14-30 de ani
  • proiectele înscrise trebuie să se fi desfășurat în ultimii 2 ani sau să fie în desfășurare
Prima ediție a Galei Naționale a Societății Civile Tinere s-a desfășurat în anul 2014 la Covasna și a cumulat 123 de aplicanți în cadrul celor 6 categorii. Ediția din acest an va avea loc la Cluj-Napoca, cu sprijinul Casei de Cultură a Studenților Cluj.
gala tineri 2
“Anul trecut a fost o competiție foarte dură, juriului i-a fost greu să aleagă între proiecte însă vă asigur că criteriile sunt extrem de bine stabilite și sperăm ca anul acesta să avem și mai multe proiecte înscrise. Jurizarea va fi realizată de persoane cu multăexperiență în domeniul politicilor de tineret și a proiectelor de tineret”, a subliniat Cristian Cosmin.
“Evenimentul va avea atât patronajul Casei Regale a României, cât și al Duke of Edinburgh’s prin programul DofE România. Vom focaliza toate eforturile noastre pentru a-i face pe tineri să se simtă adevărații VIP ai evenimentului”, a punctat Shajjad Rizvi, președintele The Duke of Edinburgh`s International Award Romania.