Jazz in the Park – un eveniment pentru comunitate, plin de surprize

Festivalul Jazz in the Park, ajuns la a 3-a ediție în acest an, își propune să se apropie și mai mult de clujeni, crescând ca dimensiune și timp de desfășurare.

Dacă până acum ne bucuram în plină vară de trei zile cu concerte în parc și la Opera Maghiară, anul acesta avem o săptămână la dispoziție pentru a descoperi trupe noi și evenimente de tot felul ce se vor desfășura în Parcul Central, plaja Grigorescu și nu numai.

„Simțim cu adevărat că Jazz in the Park este o întâlnire a comunității, a clujenilor. Anul acesta, la a treia ediție, descoperim împreună alte spații ale Clujlui și ne unim forțele pentru a face fapte bune pentru noi și pentru orașul nostru”, declară Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

conf presa

Locuri noi, cu cântec, la Jazz in the Park

Collin’s Gastro Pub se numără anul acesta printre cei mai noi parteneri ai festivalului, fiind locul unde încă de aseară a început o serie de concerte și unde ne putem vedea după zilele pline de muzică, la after party-uri. În seara aceasta, la pub-ul din parc vor concerta Soul Serenade, iar accesul este liber.

deschidere

Biletmaste-Banner-Mic-Bogdan-VaidaTot astăzi are loc și concertul dedicat muzicii clasice, singurul eveniment de acest gen din festival, care se va desfășura la Opera Maghiară, începând cu ora 20:00. Astfel, clujenii vor putea asculta recitalul de pian al artistului Bogdan Vaida: When Classic Meets Jazz – care cuprinde-n program lucrări ale unor compozitori celebri, precum George Enescu, Mozart și Brahms.

La Opera Maghiară se deschid porțile pentru un eveniment special marca Jazz in the Park și joi, de la ora  20:00 – Florin Niculescu – Tribute to Stephane Grappeli.

De mâine, clujenii sunt așteptați la Riverside Stage, Plaja Grigorescu, unde, timp de două zile, începând cu ora 14:00, vor avea loc concerte de neratat. Dintre artiști, amintim: Mice on the Run, Nuages Quartet, JAZU, Koszika & the Hotshots, Lucia și The Rand & Fashion. Ziua, organizatorii ne promit o atmosferă chillout, înreținută de DJ.

 

Youth Stage

Concursul Internațional de Interpretare Jazz in the Park se adresează trupelor debutante, pe care clujenii le vor putea asculta între 3 și 5 iulie, între orele 13:00 și 19:00. Sunt 20 de trupe înscrise în concurs din mai multe județe ale țării, dar și din Republica Moldova, limita de vârstă fiind de 30 de ani.

Weekend in the Park

Profile-PicEvenimentele din Parcul Central vor fi deschise publicului începând de vineri, ora 12:00. Organizatorii pregătesc până atunci, cu multă atenție, pentru a nu le crea disconfort trecătorilor, barurile, scenele și celelalte puncte cu diverse activități.

Concertele pe care nu ar trebui să le ratați în Parcul Central:

*Jazz Timișorean la Cluj: Dacă anul trecut i-ați putut asculta pe JazzyBIT în parc, anul acesta Timișoara e prezentă prin trei trupe dedicate jazz-ului, fiecare cu un stil aparte: Sebastian Spanache Trio, Exit Oz și Blazzaj.

* Balako, Zoe Rahman, Barabas Lorinc Quartet, Jazzybirds, Hilde Louise Asbjornsen, Tiptil, Eyot, Tango with Lions, N.O.H.A.

Fondul Jazz in the Park

 Sub sloganul „Ia-ți orașul în primire!”, clujenii sunt îndemnați să se implice în viața culturală a orașului prin susținerea Fondului Fondul Jazz in the Park, ce încurajează proiecte culturale și tineri muzicieni cu ajutorul comunității. Fiecare intrare în festival va fi amplasat un punct simbolic de intrare, unde participanții pot achita o taxă neobligatorie de 10 lei, în schimbul căreia vor primi o brățară de acces și vor contribui la Fondul Jazz in the Park  – care urmărește finanțarea mai multor proiecte culturale. De asemenea, doritorii pot dona 2 euro aceluiași fond printr-un sms trimis la 8842. Mai multe detalii: www.fond.jazzinthepark.ro.

Week-end-ul final al Jazz in the Park găzduiește și târgul de artizanat Târguțu’ Vintage, o zonă de joacă și un proiect de educație muzicală pentru copii, o zonă de activități sportive pentru întreaga familie, un spațiu dedicat educației participative, o zonă de întâlnire pentru bicicliști, cu un showroom de biciclete Pegas și Bosch eBike, o zonă de hamace și relaxare, un food-court și 8 terase.

Bookfest Estival – târg de carte la Jazz in the Park

Pe timp de vară, parcurile sunt cele mai potrivite locuri pentru lectură. Dacă e și muzică bună pe fundal, cu-atât mai bine. Astfel, la Jazz in the Park, în perioada 3-5 iulie, Clădirea Casino găzduiește, pentru prima dată la Cluj, Salonul de carte Bookfest Estival.

Programul și mai multe detalii despre evenimentele din cadrul Jazz in the Park 2015 se găsesc pe jazzinthepark.ro.