Electric City – electrizare la „castelul” din oraş

În acest weekend a avut loc prima ediţie Electric City – un eveniment ce-şi propunea să familiarizeze clujenii şi nu numai, cu ceea ce se întâmpla la Electric Castle, doar că într-un format indoor, într-o perioadă în care nu prea sunt astfel de evenimente, păstrând astfel aproape şi mulţumind şi fanii deja formaţi ai festivalului de la Bonţida.

Maratonul muzical s-a desfăşurat la Sala Polivalentă şi în parcarea stadionului Cluj Arena, loc deja obişnuit când vine vorba de petrecerile de promovare Electric Castle. Nu ştim în parcare care a fost atmosfera (deşi fotografiile spun mai multe decât e nevoie), dar Sala Polivalentă a fost cu totul transformată, lucru ce-a îndemnat participanţii la plimbări mai lungi decât cele până la baie sau la locul special amenajat pentru fumat. Puteai să-ţi odihneşti oasele în locuri mult mai comode decât scaunele sălii, să te fotografiezi în fel şi chip la photoboot, să testezi diverse servicii şi chiar să faci câteva cumpărături simpatice.

Electric City (Gicu) (34 of 115) VD1_1939

Controversata metodă de plată cu cardul s-a dovedit a fi mai mult decât utilă. În afară de cozile de la baie de fete, nu ştiu dacă se poate plânge careva de ceva. Chiar dacă au fost mai mulţi oameni decât la orice alt eveniment organizat până acum la Sala Polivalentă, la Electric City nu ne-am pierdut de prieteni, reperele ne-au ajutat tot timpul, nu am primit coate involuntare, ne-am putut desfăşura în voie.

VD1_2461

Pentru puţină linişte sau, mai degrabă, diversitate muzicală, sala de antrenamente a fost transformată într-un Silent Party unde toată noaptea au mixat diverşi DJ. Nu aveai cum să nu îţi găseşti muzica preferată pe vreuna dintre cele trei frecvenţe.

Electric City (Gicu) (77 of 115) Electric City (Gicu) (81 of 115)

Toată nebunia a început destul de devreme, iar programul a fost destul de bine respectat. Trupele româneşti Grimus şi Urma au făcut încălzirea, iar la concertul Akua Naru deja s-a pornit explozia: poezie şi-un timbru vocal puternic, numai bune de petrecut „Youth Day”. Deşi Morcheeba n-au mai venit, am aflat că foarte puţine bilete au fost returnate. Live-ul trupei Waldeck s-a  pliat perfect pe conceptul Electric City. Cât despre mult aşteptaţii Chase and Status, nu pot spune decât că au făcut cumva să ne simţim exact ca la castel.

VD1_2268 VLD_3569

Pe scurt, nu cred că există persoană căreia să-i placă toate numele invitate la un astfel de eveniment, dar structura Electric City/ Electric Castle nu-ţi dă voie să te plictiseşti. Din contră, te plimbă până găseşti ceva pe placu-ţi. Peste 6000 de oameni (aproximativ 300 străini), mai mult decât au fost anunţaţi iniţial, au făcut asta o noapte întreagă.

Ce-i drept e că ne-a plăcut şi că mai vrem! Şi o să mai fie, pentru că organizatorii îşi propun să continue acest proiect de „conectare a comunităţilor” şi să dea viaţă electrică spaţiilor din Cluj.

VLD_3514